Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 ianuarie 2013

Entr'acte - demnitatea în genunchi egal suveranitate naţională ?

Cîte capete de român se dau la un cetăţean american ?


   „ … orice persoană are dreptul la judecarea în mod echitabil, în mod public și într-un termen rezonabil a cauzei sale, de către o instanță independentă și imparțială, instituită de lege, care va hotărî fie asupra încălcării drepturilor și obligațiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricărei acuzații în materie penală îndreptată împotriva sa ….
….orice persoană acuzată de o infracțiune este considerată nevinovată până ce vinovația sa va fi legal stabilită. “ 

articolului 6 al Convenției Europene a Drepturilor Omului

 

   Noi ştiam că de la o vreme am devenit membri CU DREPTURI DEPLINE ai UE !
   Noi mai ştiam că sîntem cetăţeni români şi că statul român ne apără şi ne ocroteşte drepturile !
   Se vede însă clar , că ce ştim noi , nu are nici o legătură cu ce ştiu ei !
   Adică : un cetăţean român , acuzat că a încălcat unele legi ale SUA , este arestat de statul român şi extrădat , pentru a fi judecat acolo pentru faptele comise ! Concetăţeanul nostru , despre care nu ştim dacă este sau nu vinovat ( şi nici nu este treaba noastră să aflăm sau să hotărîm asta , ci a justiţiei ) , urmează să fie trimis spre judecare într-o altă ţară , al cărui cetăţean nu este !

   Urmează să aibă parte de un proces ce se va desfăşura într-un sistem penal pe care nu-l cunoaşte ?
   După legi complet străine ?
   Pentru fapte prescrise deja din 2011 ?
   Acuzat fiind de TERORISM  într-un stat care , din campionul apărării drepturilor omului a ajuns … un big brother isterico paranoic ?
   Iar ţara pe care a susţinut-o cu taxe şi impozite , îl trimite pur şi simplu senină în gura lupului ?
   Nu doar că îl trimite , dar chiar se mîndreşte în comunicatul SRI cu “ colaborarea “ cu serviciile americane ?
   Halal motive de mîndrie ! Poate respectivul este vinovat ( repetăm , POATE ) , poate nu este doar un biet ţap ispăştor , poate este urmaşul lui OBL , poate , poate , însă este mai întîi cetăţean român şi apoi şi cetăţean European : nu vedem aici , nicăieri , nevoia amestecului SUA !

   Dacă a greşit în faţa României , să plătească !
   Dacă a încălcat legile europene să plătească !
   Dacă a comis delicte aflîndu-se pe teritoriul American , să plătească !
   Dar altfel , de ce să se supună legilor unui alt stat în alt stat ?

   Dacă ţinutul Doi Curcani din statul Nebraska de Vale hotărăşte că bărbaţii cu chelie trebuie să-şi lase neapărat burtă , eu , încălcînd – prezumtiv – această lege , voi putea fi adus în faţa instanţelor de judecată de acolo ?

   Dar un PAZNIC al ambasadei SUA din Bucureşti s-a putut bucura de imunitate diplomatică ? Nu ni s-a spus niciodată cum şi dacă au plătit în vreun fel cetăţenii americani ce au comis delicte pe teritoriul românesc , nu glume de prost gust cu aşa zise judecăţi : să nu uităm că imunitatea diplomatică nu te absolvă de vină ci doar împiedică în anumite circumstanţe judecarea pe teritoriul unui alt stat !
   Am fi curioşi să aflăm ce s-a întîmplat cu iubăreţul ucigaş al lui Teo Peter ( la 1 februarie 2006, Curtea Marţială din statul Virginia l-a găsit vinovat pe american de adulter, achitîndu-l însă pentru acuzaţia de omor prin neglijenţă în legătură cu moartea muzicianului român Teo Peter, în decembrie 2004. Vangoethem a mai fost găsit vinovat de declaraţii oficiale false în faţa anchetatorilor şi de obstrucţionarea justiţiei, pentru toate acestea primind o SCRISOARE DE MUSTRARE !!?!! ) , chiar ne-am dori o emisiune pe această temă , însă marile noastre televiziuni nu văd , nu aud şi ascultă , se pare , doar de ordine !
   Am vrea să ştim clar şi public , ce tratate sînt semnate între România şi SUA , să aflăm şi noi de ce conducătorii noştri fac frumos iar EI ne tratează în continuare ca pe nişte retardaţi rîioşi şi ciumaţi : se pare că SUA nu sînt cu nimic mai bune decît URSS – acelaşi dispreţ pentru ceilalţi , acelaţi dispreţ pentru egalitate în faţa legii , aceeaşi manie de a da lecţii , aceleaşi interese economice !
   Dar nu sînt ei de vină , ci noi , cei care prin conducătorii noştri – oricare ar fi ei – înghiţim orice mîrlănie !

   Nu îl apărăm pe presupusul vinovat , nici nu-i plîngem de milă Biancăi Brad – am depăşit nivelul de ţaţe mahalagioaice la care ne plasează presa românească , însă , dacă acest concetăţean al nostru este vinovat , să plătească în faţa legilor statului român , deci unde a comis delictul , altfel mîine , autorităţile noastre ne pot trimite să răspundem şi în faţa eschimoşilor sau boşimanilor ! 

   Va avea el , presupusul vinovat/nevinovat , un proces echitabil ?
   Se vor spăla unele servicii de ceva păcate pe spatele lui ?
   Va plăti el oalele sparte de altcineva ?
   Greu de spus ! 

   Dar de ce nu au ales un ungur , un ceh , un polonez ?
   Uşor de spus : pentru că ăştia n-ar fi înghiţit probabil găluşca !

   Oricît de mici şi neînsemnaţi ne închipuim că sîntem , ne micşorăm şi mai mult cînd stăm în genunchi ! 

   Ω  

   N-ar fi timpul să încercăm să ne ridicăm ?

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu