Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 ianuarie 2013

Entr'acte - Fotbal minut cu minut !

  Unde ești tu , Domozină ?

   În lipsa mai sus numitului , a lui Dan Voicilă ori mai recentului Ilie Dobre , să încercăm să facem cronica unui eveniment sportiv ce a trecut aproape neobservat în România : marele turneu de la Londra !
   Tehnic vorbind , a fost un succes : au participat primele 16 nume ale lumii , pe departe cele mai reprezentative ; financiar , se pare că a fost tot un succes.

   Din punct de vedere sportiv și uman , este greu de descris ce s-a întîmplat : s-au întîlnit de fiecare dată cîte doi adevărați magicieni , în meciuri eliminatorii , magicieni ce folosindu-se de cele 22 de instrumente de pe dreptunghiul verde ne-au arătat ce înseamnă sportul adevărat ! Meciurile minunate au avut de toate : dinamism , dramatism , faulturi și ratări , răsturnări de situație ( incredibile ) , prăbușiri și reveniri , prelungiri ! Ba chiar și dovezi REALE de fair play : unul dintre jucători , aflat într-o situație mai mult decît favorabilă , s-a oprit și a anunțat arbitrul că trebuie să se întrerupă pentru că a comis o greșeală ! Respectiva greșeală nu s-a văzut nici la TV la reluare , însă arbitrul l-a crezut și l-a penalizat ! 
   Tribunele au fluierat ? Nu ! 
   Au aplaudat ? Iarăși nu !
   De ce ? Pentru că așa este normal , să fii corect : și pentru normalitate nu te aplaudă nimeni ! 
   Hm ... normal !


  Start
 BÎRFĂ  
A propos de jucători - ne-au fost arătate cîteva dintre soțiile acestora : am căutat degeaba o 2Xanca ori o Gina Handgun sau măcar o sexy Londoneza , că n-am găsit ! 
Și nici o " blondă " !
De ce oare ? 
Final
BÎRFĂ

   Și arbitrii - că era să-i uităm în normalitatea generală - au furat pe cineva , au înșelat , au greșit , i-a înjurat vreun memecali ori vreun braț al Dunării ? Nu !

   Revenind la tribune și spectatori : lume multă la fiecare meci - deși biletele n-au fost ieftine - multe femei , oameni de toate vîrstele și condițiile , toți urmărind în liniște ( mulți bînd și o bere în acest timp ?!?! ) ce se întîmplă cu cele 22 de instrumente de pe dreptunghiul verde - aplaudînd reușita , oftînd la o nereușită , refuzînd să respire într-un moment delicat și răsplătind cu aplauze și chiar ovații învingătorii ! 
   Cine au fost învingătorii ?
   Cum cine ? 
   Noi , toți cei care trecînd peste mici și scuzabile greșeli de comentariu ( oricum , mulțumim BBC&Eurosport , chiar dacă Eurosport crede de fiecare dată că este mai important un meci banal din Bundesliga decît o MARE FINALĂ ) , ne-am bucurat timp de o săptămînă întreagă de cel mai bun SNOOKER din lume !

   N-a lipsit decît  Ronnie O'Sullivan , pentru a avea rețeta perfectă !


   Ω

     Ce , credeați că am vorbit despre fotbal ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu