Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 ianuarie 2013

NAT-o frîntă …


   .... că ţi-am dres-o ! 


   Am citit zilele trecute o ştire , dar ce zic eu o ştire , o bombă de ştire , conform căreia urmează să înceapă urmărirea penală împotriva NAT ( naţionaliştii autonomi timişoreni ) , sub acuzaţia de rasism !
   Pentru cine nu ştie , respectiva asociaţie a anunţat că oferă fiecărei femei de etnie ţigănească , suma de 300 de lei , în cazul în care face dovada că s-a sterilizat în cursul anului 2013 !
   Acest anunţ , a generat diverse reacţii , printre care şi cea care a dus la acuzaţia de rasism mai sus amintită . Acum , că NAT s-a comportat rasist sau nu , habar n-am , nu sînt în măsură să judec ( întrebaţi-l pe domnul Băsescu ) , dar că respectiva etnie este o pacoste şi o nenorocire , pot să-mi dau seama .
   Pe ei însă , nu-i condamnă nimeni ; pe vremuri , circula în lumea ţigănească un şlagăr care suna cam aşa : 
“ Dă-le Doamne la ţigani
Maşină de făcut bani ,
   Dă-le doamne la români
         Numa’ boală în plamîni ! “ 

   Să fie ăsta rasism ?
   Să fie prostie ?
   Să fie amîndouă ?
   Să fie mîndrie ţigănească ?
   Sau ce să fie , mai ales că se mai cîntă şi astăzi !

   A propos , eu personal nu sînt de accord cu acţiunea NAT , acţiune care pute a dreptate pe cont propriu – ţinînd însă cont de motivul expus pentru susţinerea ei , nu pot să nu înţeleg reacţia !
   Asta una la mînă !
   A doua la mînă , complică puţin lucrurile : aşa cum ştim , în ţărişoara noastră iubită , ordinea se face cu firme particulare , poliţia este plătită ca să plîngă de mila mararilor şi să ducă jerbele şi coroanele kaiacilor , iar justiţia , să ne ierte Dumnezeu , are ca primă grijă cercetarea autorilor unor fapte comise cu violenţă , în stare de libertate şi , ulterior , nepedepsirea lor !
   Aşa că , mai poate fi condamnat un om care pune mîna şi-şi face dreptate singur ?
   Autorităţile statului ar trebui să se teamă nu de asemenea cazuri izolate , ci de momentul în care mai mulţi cetăţeni sătui , se vor asocia , vor pune mîna pe par şi vor aplica legea pămîntului !
   Atunci să te ţii rasism , mai ales că exemple avem din anii '90 !

   Marea grijă a autorităţilor române - în frunte cu minunatul nostru guvern - ar trebui să fie aplicarea corectă a legii TUTUROR cetăţenilor şi nu selectiv ca pînă acum : în caz contrar , pe minunata filieră a frăţiei româno – americane , ne-ar putea parveni sistemul domnului Lynch ! 

   Ω 
   Mă bîntuie o întrebare , mai ceva ca un hoţ de buzunare : să fie 300 de lei prea mult sau prea puţin ?


   P.S. Aflăm cu plăcere , că şeful cel mare de la Hidroelectrica ( fostul ) , cel care a pus-o pe butuci şi al cărui gunoi îl strînge şi acum Remus Borza , nu a fost lăsat pe drumuri , de capul lui , săracul , ci a fost numit de domnul ponta CONSILIER al lui V VOSGANIAN !
   Felicitări !

   Asta da grijă pentru om ! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu