Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 20 aprilie 2013

AB OVO USQUE ...


   Nesimțirea merge în mașină nemțească ?


   Fiind noi participanți înrăiți la traficul auto românesc , nu putem da un alt răspuns acestei întrebări decît : DA , mașina germană , se livrează obligatoriu cu o doză enormă de nesimțire !
   Nu contează dacă este nouă (foarte rar spre deloc) sau SH (scuze de barbarism) , pe benzină ori motorină (aproape întotdeauna) : totu-i să fie nemțească
   Dacă de felul tău , ești un om normal și civilizat , nu-ți cumpăra BeeMVe ori Audi ! Asta te va schimba definitiv , te va marca pe viață , îi va stigmatiza în ochii tăi pe toți ceilalți conducători auto - bine , doar pe cei care nu sînt posedați de una din bolile de mai sus !
   Dar să vedem ce se întîmplă , cum se petrec oare lucrurile ?
   Ce urmează , se bazează atît pe observațiile personale , de pe stradă , cît și pe schimbările produse în comportamentul unor cunoscuți , deveniți membri ai selectului club ...
   Așadar : totul începe cu un vis ! Visul de a contracta (ca pe orice boală sau microb) o mașină germană ! Respectivul utilaj , trebuie să răspundă obligatoriu cîtorva cerințe :
- să fie produs de VW sau BMW
- să fie MARE
- să fie cît mai șmecher (sau jmecher pentru cunoscători ...)
- să fie cît mai iute
- să fie aspirator de ...
- să fie cît mai ieftin !
   Observați vă rugăm , că sînt cîteva cerințe ce nu se potrivesc deloc una cu alta : cum ar fi de exemplu , prețul respectivului echipament raportat la toate celelalte necesități ! Însă asta , nu contează ! Faptul că sînt furate , sau obținute prin înșelarea firmelor de asigurări ori leasing , ori pur și simplu cu banii cîștigați dintr-o "țeapă" , nu are importanță ! Dacă ai pînă în 30 de ani și nu-ți scoți mîndra la club/fitness/mol în BeeMVe sau AUDI , înseamnă că ești cel mai mare ratat cu putință !
   Iar mîndra ... păi mîndra în sine este o altă poveste și chiar de poveste : trebuie să fie îmbrăcată cu BRENDURI în TRENDURI , brațele și le ține în lateral - aproape de orizontală , cam ca o dansatoare de la Bollywood - avînd pe fiecare încheietură cîte o punguță de cumpărături iar în mănă un telefon - cît mai mare și cît mai smart ! Telefonul îi este necesar pentru a fi permanent conectată la feisbuc și alte rețele "sociale". Dar marea tragedie (antică ?) , începe abia în momentul în care domnul și stăpînul catadicsește din cine știe ce motiv obscur să-i încredințeze perla coroanei : să o vezi singură la volan este cel mai tare spectacol cu putință - dacă nu ești pe lîngă EA în trafic ! Privirea-i uimită ar arăta clar că atunci cînd a primit permisul de conducere cado de la iubitul ei cel ras în cap și cu cozorocul la ceafă (sau cu căciulă ori cu glugă) , nu s-a așteptat ca pe stradă să mai fie și alte mașini și pietoni : și chiar dacă mai sînt , credea că se vor da la o parte - din fericire ochelarii de soare (fie zi , fie noapte , fac parte din dotarea standard de mîndră) nu te lasă să-i vezi privirea !
   Las' că-i spune ea lu' Gigi și rezolvă el !

  
   Hai să lăsăm mîndra și să revenim la problema mamă : așadar , după ce ți-ai "tras" mașina în discuție , după ce ți-ai "complectat" anturajul cu aspect de centuristă , după ce te-ai "dat" cu băieții noaptea pe străzi , poți spune că ești în rîndul lumii : că stai într-un coteț închiriat , nu contează ; că mănînci numai prostii - fiindcă sînt cul - nu contează și continui să blochezi circulația oprind pe banda a doua sau chiar a treia în fața celei mai tari șaormerii din localitate , că n-ai nici un viitor și că trăiești din expediente cu speranța unei noi țepe care să te redreseze , nu contează ; că ai tăi nu se ajung cu banii de la o leafă la alta , nu contează !
   Dar ce contează ? Că ți-ai luat MAȘINĂ , frate ! Și tot ce decurge din asta ...
   Acum , trebuie să fiți atenți , că mașină nemțească nu înseamnă Opel , că asta-i dă fraieri , nici Golf - asta-i dă puștani , nici Passat - asta-i dă hodorogi cu familie iar Merțanul , apăi Merțanul pute a ... rrom !
   Înseamnă numai și numai BEEMVE sau AUDI !
Atîîît !
Și nimic mai mult !
   De ce ?
   Pentru că astea vin întotdeauna cu pațachina în dreapta , vin fără limitare de viteză - că așa-i în Germania , vin cu propriul lor drum cu prioritate eternă și fără semafoare pe roșu , vin cu propriile locuri de parcare în mijlocul străzii ; ehe , vin cu multe , chestii de care tu , biet amărît , posesor de mașină italienească sau franțuzească sau suedeză nici nu ai auzit și nici nu vei auzi vreodată !

   EI , EI sînt grupa mare !
   EI , cei fără semnalizare (aproape niciodată nu fac gestul acesta) și fără scrumiere (dacă mucul de țigară sau hîrtia sau mai știu eu ce , nu este aruncat în mijlocul străzii , atunci ziua aia ai trăit-o degeaba) !
   EI , care nu aprind niciodată luminile într-un tunel sau o parcare subterană !
   EI , cu manele în loc de creier !
   EI , care întotdeauna parchează/garează pe două locuri !
   EI , cei care nu dau doi pe nimeni și nimic ce le depășește puterea de înțelegere

   Posesorii de Skode se cred în grupa mijlocie - dar sînt doar niște cîrnățari care cred că-i credem că aveau bani de mai mult dar le-a plăcut lor Octavia : cine-i crede ?
   Niște aspiranți lipsiți de talent !

   Și ceilalți ?
   Care ceilalți ?
   Mai sînt și alții pe străzi și șosele ?
   Da ?
   Ce chestie domnule , habar nu aveam !

   Și uite așa , individul despre care vorbeam , se "dă mare și tare" pînă se termină resursele generate de ultima țeapă . Dacă se termină bănuții , redevine MÎRLAN simplu . Dacă gasește ceva de "lucru" - de lucru nu de muncă ! - mai scoate niște bănuți și o mai duce un timp , rămînînd la rîvnitul statut de MÎRLAN PARVENIT : dacă nimeni nu-l întreabă cum și-a luat el mașinuță de € 75,000 cînd în viața lui n-a plătit impozit nici cît de un ștergător , nu este vina lui !
   Și chiar așa , de ce să-l întrebe ?
   Care-i problema ?
   Ori sîntem șmecheri , ori nu mai sîntem !

   Dacă vă iluzionați cu gîndul că-i puteți recunoaște doar după mașină , vă înșelați : amarnic ! Respectivul grup social se manifestă astfel chiar și în lipsa semnelor distinctive : comportamentul lor este mai mult o stare de spirit , o ... impresie , o senzație de je m’en fiche , ori , pe românește , de făcut în capul celorlalți !

  Ω

   Mă puteți contrazice ?
   Vă rog !
   Însă nu cred să reușiți , așa că data viitoare vom încerca să discutăm despre parvenitul păcălit (însurat adică) !

   Mă întreb , foarte serios , fără acești ... concetățeni , viața noastră n-ar fi oare mai plicticoasă ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu