Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 aprilie 2013

Entr’acte - SIC TRANSIT GLORIA MUNDI !

  Aplauze , aplauze !
  De ce şi pentru ce ? 
   Am avut proasta inspiraţie , nefericita inspiraţie am putea spune , de a pierde o seară la un spectacol de revistă , la teatrul Constantin Tănase !
   Bietul Tănase , cred că se răsuceşte în mormînt : o chestie mai subţire , mai penibilă , mai fără cap şi fără coadă decît această şuşanea este greu , dacă nu chiar imposibil de găsit !
   Trebuie să înţelegeţi : nu ne-am aşteptat nici la Moulin Rouge , nici la Crazy Horse , însă o asemenea combinaţie între amatorism de cămin cultural şi numere mîncate de molii n-am crezut că mai este posibilă !
   Dacă cei doi protagonişti (Stela Popescu şi Alexandru Arşinel) se tot plîng de pensiile mici şi de piedicile puse astăzi în calea celor ce vor să mai cîştige un ban , atunci să facă bine şi să mai schimbe puţin textele debitate pe scena Cărăbuşului : TOATE au o vîrstă venerabilă (inclusive cele forţat aduse în prezentul LOR , care însă , nu este şi al nostru) , unele au poate chiar mai mult decît ... actorii ! Dar nu vechimea glumelor deranjează în primul rînd şi , nici modul perimat în care sînt prezentate , ci lipsa lor de actualitate , ori , mai precis , falsa lor actualitate ! N-au lipsit decît glumele cu frizeri , măcelari , responsabili de alimentară şi mecanici auto !
   Totul în acest spectacol este DESUET , începînd cu … vedetele şi sfîrşind cu încropitul şi limitatul corp de balet !

   O seară pierdută , sincer vă spunem : pierdută dacă nu faci parte din nucleul dur al refulaţilor ce se pot regăsi printre spectatorii mulţumiţi de ceea ce au primit în schimbul preţului biletelor !

   Seara de la Tănase o vom repeta !
   Cu siguranţă o vom repeta , însă atunci cînd se va schimba garnitura în totalitate !

   Atîta timp cît un spectacol de revistă ne face să simţim că ne-am întors înainte de ’89 (glume , balet , muzică  –  ce a căutat Evita în toată povestea ,
n-am priceput  - structura spectacolului) , nu putem răspunde decît refuîznd să participăm la prostioara de pe Calea Victoriei !

   Cu mare părere de rău ! 

    

   P.S. Două idei ar merita amintite ca un fapt pozitiv :
- prima ar fi miniorchestra ce a întreţinut atmosfera în foaier 
- a doua este o consecinţă "geografică", şi anume , Tănase este vis a vis de Odeon !
 
   Singurele realizări ce merită amintite ca plusuri !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu