Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 septembrie 2013

S.C. BOLINTINEANU S.A. : Puskin ? NU , pușchin !

   A reînceput producția


   Ei bine , iată : chiar și fără pesonajul de tristă amintire cercetat în stare de libertate , fabrica de diplome își turează motoarele și reîncepe activitatea !
   În buna tradiție a liceului , directorii sînt numiți după două criterii : incultură și slabă pregătire profesională (primul) și nume cît mai absurd (al doilea) ! Numai așa ne explicăm de ce costica este urmată de pușchin (îl scriem cu literă mică pentru că nu recunoaștem în înșiruirea de litere de mai sus un nume propriu) : și ca să înțelegem valoarea , pușchin este urmat de Eduard ! Pe lîngă asemenea podoabă de școală profesională , Mijache este o bijuterie de limbă română ! Pușkea pe limbă !
   Ne simțim cacînd iera nea nelu tînăr și mînca iel crap la carton la oltenitza !
   Să lăsăm însă criteriul numelui ciudato absurdo idiot și să ne îndreptăm atenția către capacitățile intelectualo culturale ! Ei bine , ascultîndu-l pe domnul ministru al educației cum face el „drafturi” și emite perle de înțelepciune , noul dom' director de școală profesională pardon de liceu de cultură GENERALĂ și-a spus că nu poate fi el peste ministru (ca deșteptăciune) și a început să mitralieze pe toată lumea cu ... CU DEZACORDURI !
   Ne așteptăm ca dacă „ ei este ” ie corecte și , mediile făcute așa 3+4:2=5 ie corecte !
   Ie corect ?
   Ie ! 

   De unde bip bip bip scoateți oameni buni toți inculții ăștia ? Chiar nu intră în căpățînile voastre minuscule ideea că politizarea nu-și are locul în toate domeniile ? Aveți idei puține și fixe , ca mai toate persoanele limitate și , vă închipuiți că
POLITIZAREA ÎNLOCUIEȘTE COMPETENȚA ?
   Greșit , total greșit !
   Nu a fost suficientă costica ? Nu vă ajunge cît a fost muls liceul ăsta ? De ce nu mai treceți și la altul ? Numiți în funcție un personaj competent , că nu toți care ie la partid ie buni dă cadru didactice ! 

  Ω

   Nu ne credeți ?
   Nu puteți înțelege cît de jos este nivelul impus de un așa zis profesor de artimeticăcare ieste iel bun la profesională ? Simplu de demonstrat : pe                                                            pagina de start
ce reprezintă acest liceu (pe internet tov. pușchin , pe internet , ăla cu saituri deocheate) , după ce aflăm unde începe viitorul nostru (așa scrie) , după ce citim părerea lui Henri Ford despre învățămînt , după , după , după , constatăm că cineva a PĂPAT O LITERĂ ! Poftă bună la învățămînt !
   Greșeală impardonabilă ?
   Absolut deloc , normală pentru nivelul conducerii , conducere ce își închipuiește că acu ' hartimetica ie la putere !

   P.S. Tov pușchin , aveți la dispoziție zece minute să descoperiți greșeala !
   Ajutor : este un cuvînt scris cu roșu (al doilea în al doilea) !

TIC - TAC
TIC - TAC
TIC - TAC
TIC - TAC
 

Un comentariu:

  1. Am participat in calitate de profesor,la deschiderea de an scolar, si intr-adevar este vorba despre un Director - profesor de "ariutmetica",pe deplin agramat,citez din marele Puskin : este cateva corecturi de facut aici...cineva din sala a avut curajul si a soptit forma corecta: sunt cateva corecturi de facut aici... Nimeni nu rade,toate lumea aplauda! Tot inainte cu impotenta lingvistica,cred ca este formula generala de partid. Asa se produce adevarata promovare: 2-3 dezacorduri gramaticale - Director Liceu,4-5 Inspector Sector, 6-7 Ministru de Invatamant! Se aplauda in Liceul asta mai ceva ca la plenarele de partid din anii 80'.:)

    RăspundețiȘtergere