Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 noiembrie 2013

Deja vu !

   Ciudat sentiment ...


   ... am încercat urmărind știrile ! Foarte ciudat !
   Se făcea că mă uit la un film cu mafioți , unul dintre filmele al căror scenariu ne arată legăturile subtile dintre crima organizată , politic și economic !
   Se făcea că un comisar încă „nemânjit” și încă „în viață” voia să destrame o organizație de crimă organizată ! 
   Se făcea că-i aresta !
   Se făcea că ei (arestații) priveau totul ca pe o glumă , convinși fiind că respectivul polițist (un amărât de fapt) nu știe cu cine se pune !
   Se făcea că aveau spatele blindat cu avocați și cu oameni politici și cu oameni de afaceri (pentru unele coafeze de pe la posturile TV românești „femei de afaceri” !) și că trecerea pe la poliție era doar așa , o glumă , o trecere de vreme , o plimbare printr-un parc de distracții sau aventura !
   Ați înțeles , cu siguranță ce vreau să spun , ați înțeles și v-au trecut prin fața ochilor secvențe din Caracatița și alte filme asemănătoare ... Este ? Este !
   Numai că , ce am crezut a fi un film despre mafia sau cosa nostra anilor '50 ori '60 , era o poveste de la Turnu Severin !
   Șeful poliției , cu o aroganță de mahala de-a lui Panait Istrati , glumea cu reporterii , le vorbea jignitor , miștocăresc și mitocănesc , convins că este atât de bine protejat , încât nimic nu i se poate întâmpla : protejat poate de firma de „Protecție și Pază” a soției dumnealui ? 
   Sordida afacere , nu merită prea multă atenție , fiind una de care suntem deja sătui : prin firmele unor țigani din Strehaia , s-au făcut tranzacții fictive , s-a cerut și s-a și obținut (!!??!!) returnarea de TVA iar statul român a fost păgubit cu niște milioane de € !
   Nimic nou sub soare sau , cum ar spune cei ce au dat nume sistemului acesta globalizat înaintea globalizării „nil nove sub sole” !
   Până aici , nimic deosebit : la următoarea transmisie o să vedem pirandele urlând pe la porțile autorităților , o să aflăm că mulți implicați (cu bani) se îmbolnăvesc , o să vedem cum cade totul în desuet , iar firmele de „P&P” vor continua să adune taxele de protecție legale , din care se înfruptă atât economicul cât și politicul !
   Deosebit poate fi un singur lucru : numărul din ce în ce mai mare de mașini de peste 70.000 € care circulă prin iubita noastră țară : dacă fiscul i-ar întreba de sănătate pe proprietarii lor , ar fi bani și de pensii , nu doar de ... sănătate !

   Ω  

   Are cineva curaj să pescuiască și să pună pe masă caracatița ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu