Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 noiembrie 2013

Modernismul lui Tănase !


„Traversăm ani grei cu crize,
Leul iar a decăzut,
Cresc întruna taxe-accize,
Și cu asta ce-am făcut?”
 
   Vă sună cunoscut ?
   Vă sună actual ?
   Vă sună ... normal ?
   Al cui credeți că este textul ?
   Al lui Florin Călinescu ?
   Sau al lui Toni Grecu ?
   Sau al foștilor „Divertis” ?
   Sau al vreunui stand-up comediant ?
 
   Pentru oricare dintre răspunsurile de mai sus (sau asemănătoare) primiți un mare 4 (PATRU) ! De ce ? Simplu , textul este al lui Constantin Tănase și datează din anii trei zeci !
   „Și cu asta ce-am făcut ?”
   Tocmai asta este , că în 70 - 80 de ani nu am făcut nimic !
   Și atunci eram o țară bogată la mîna băncilor care ne creditau ; și atunci eram o țară bogată care ne vindeam pe nimic ; și atunci eram conduși de imbecili care se îmbogățeau pe spatele nostru  (care și atunci eram mai imbecili decît ei) ; și atunci plăteam din greu fericirea de a trăi într-o țară cu resurse naturale și cu posibilități agricole și cu inteligență nativă și cu și cu și cu ... !
   Și atunci aveam iliești care zîmbeau frumos și atunci aveam ponți care ne jefuiau la drumul mare și atunci și atunci și atunci ... !
   Și acum se accizează combustibilii (îi depășim pe nemți - la preț) dar plătim taxe de drumuri fantomă și ni se spune nonșalant cît va costa „biletul” de intrare pe un căcat de autostradă pe care niște Berilă și Terente financiari o construiesc din banii de acciză pe care vor ulterior să-i „recupereze” după ce mi i-au luat deja !
   Sînt ei nebuni ?
   Sîntem noi proști ?
   Unde este problema ?
   Cum unde , problema este că mămăliga are nevoie de zeci de ani ca să ajungă la punctul de fierbere și de alți mulți ani pentru a face presiunea necesară manifestării explozive !
   Așadar , toți dobitocii care ați răgușit la Universitate clamînd schimbarea , vreți vă rog să plătiți acciza asta nouă pentru mine ? Numai asta , restul le suport ! Îmi achit singur impozitul pe piscină , iaht , avion , RR și vile cu o sută de camere ! Vă rog , ieșiți și acum și urlați pînă vă răgușește sfertul de neuron , cum că vă place și e bine ! Pupuți-l în CUR pe ponta și teleormăneanul lui hoț de alegeri și pe toate secretarele ajunse deputați și senatori !!!
   Apoi , cu nasul MARON , așezați la masă , înghițiți tot bip bip bip bip-ul lui ponta și ai lui ! Dar înghițiți bine și mult , să vă săturați ! Voi și toți cei care v-ați bucurat la o sticlă de ..... și 10 lei ! Apărați-l , iubiți-l și , mai ales , nu vă mai plîngeți de prețuri , de păduri tăiate , de aur vîndut străinilor , de gaze românești cumpărate de la străini , de petrol românesc cumpărat de la străini , de mîncare românească luată pe bani grei de la străini !
   Să nu uit : și urați-le tuturor iubiților voștri votați
„LA MULȚI ANI” !
ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL !
 
     Ω
 
   POFTĂ BUNĂ !
  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu