Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 noiembrie 2013

Să ne vindem țara !

   Cave canem sau prostia de a fi fatalist mioritic
    (continuare la problema de propagandă)

   Noi am vinde-o , întrebarea care persistă este : cine o cumpără ? Vă amintiți anii '90: „noi nu ne vindem țara” ! Să-i mulțumim lui tov Iliescu , cel care ne-a învățat acest adevăr ! Sinistru personaj , sinistru învățămînt (politic) , sinistru adevăr , sinistru rezultat ! Ni s-a spus atunci că ȚARA nu trebuie vîndută , nu trebuie dată pe mîinile străinilor , păstrînd tăcerea asupra motivelor reale : noi ca proștii credeam că ne vrea binele , cînd colo el se gîndea la bine , dar la al altora !
   Și uite așa , n-am vîndut-o dar am dat-o plocon !
   Sau urmează s-o dăm !
   Cui ? Cui au hotărît acoliții și urmașii lui papa iliescu că trebuie ea dată : adică , celor care dau mai mult la negru !
   Să ne fie clar : guvernele din categoria Boc , așa uzate cum erau ele , ar fi rezistat fără probleme pînă la alegeri dacă nu căpătau un brînci din partea străzii ! Astăzi , aceeași stradă a început să fie folosită împotriva guvernului bonta și , chiar dacă mongoloidul pseudo premier își închipuiește că sperie pe cineva cu atitudinea lui de Rică din Obor , se înșeală ! Amarnic !
   Cei care conduc din umbră jocurile , s-au fript o dată , atunci cînd au crezut că pot manipula masele : masele umane , scăpate doar o clipă din mînă , devin incontrolabile și se ajunge la schimbări de conducere însoțite de băi de sînge (ca în '89) , sau la desfășurări anarhice (vezi mineriadele) ale evenimentelor ! Așa ceva obligă „direcțiunea” să piardă mai mult timp și să aloce mai multe resurse pentru atingerea scopului propus : România trebuia dată spre exploatare anumitor companii supra naționale , ori , acest lucru devenise imposibil la începutul anilor '90 ! S-a pierdut timp , s-au pierdut bani , s-a pierdut potențialul profit , numai și numai pentru că lucrurile au fost greșit conduse : astăzi , consilieri (cam ca americanul primului ministru , dar mai puțin vizibili) ce seamănă izbitor cu vechii comisari sovietici , apasă butoane mult mai delicate pentru a obține cu un minimum de efort rezultatul dorit , adică maximum de profit !
   De ce să aducem minerii în București ? Isterizăm cîteva mii de cetățeni predispuși la asta (feisbuc și tuităr sînt niște instrumente minunate !) și-i asmuțim asupra autorităților în orice problemă doriți dumneavoastră : Roșia de altitudine , Pungășești , cîini Bardotezi , indiferent de nevoie , ei sînt la datorie ! Ei sînt la datorie , aplicînd cu maximă discreție și delicatețe , cea mai rafinată și periculoasă metodă propagandistică : aceea directă , aceea care crezi că ți se adresează numai ție , aceea care te face să te crezi salvatorul cuiva sau ceva (de la cîini la lumea largă) , aceea care îți dă senzația că puterea este proporțională cu volumul vocal și nu cu rațiunea !
   Și , surprinzător , știrile nu încearcă să afle cine este cu adevărat în spatele acestor acțiuni , autoritățile par și ele încremenite , doar cîinii continuă să muște copii , bătrîni și poștași , într-o veselie !
   Să nu vă închipuiți că totul este instrumentat și condus de autorități sau partide politice ! Nu este obligatoriu :
1 - în spatele protestelor anti tomata de sus , este posibil să se afle un grup nemulțumit cu cît a fost uns și care vrea mai mult (cum se explică altfel aserțiunea - amenințare a premierului victoraș poznaș cum că în spatele lor se află un grup extremist , etc , etc ?)
2 - gazele de șist , au devenit cu adevărat o problemă ce necesita opoziția străzii abia cînd s-a aflat că depozitele din subsolul României ar asigura consumul întregii țări pentru următoarea sută de ani (și cu dependența de gazele rusești și cu intermediarii care ni le vînd la preț cel puțin triplu , ce facem ?)
3 - cîinii bardotezi sînt doar o rezervă strategică de manifestație (nici tomate , nici pungate , luați un cîine !) 

   Nu înseamnă toate astea că trebuie să fim de acord necondiționat cu orice se petrece în țară sau în lume , dar nici împotrivă fără să gîndim , NU PUTEM FI ! Nu am coborît atît de tare încît să reacționăm prin opoziție absolută doar la simpla ascultare a unor cuvinte (cianură , șist , cîine , eutanasie) !
   Mecanismul încă nu ne-a transformat pe toți !


   Ω

   Sau deja a făcut-o ? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu