Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 decembrie 2015

Amnezia funcției sau teama de afurisenie?

   Uitarea venirii la putere


   În mod ciudat, cabinetul Cioloș a uitat într-un timp record că a venit la putere datorită valului extraordinar de entuziasm popular care a măturat anteriorul guvern, acel guvern bonta care nu dădea bani la investiții și drumuri ci la biserici, care nu se îngrijea de sănătate ci de sumele alocate parlamentului, care prefera să cumpere maşini noi președintelui decât să mai renoveze o școală!
   Așa că, dacianul nostru s-a hotărât să facă pe Titi duru` cu biserica, anunțând în proiectul de buget că nu mai dă bani pentru lăcașuri de cult!

   Paradoxal, imediat ce PDG-ul BOR-ului a amintit de foste proprietăți bisericești naționalizate de statul comunist - stat cu care, de altfel, BOR-ul s-a înțeles absolut senzațional - dacianul nostru Cioloș a și făcut stânga `mprejur, brusc amintindu-și că ar putea găsi niște bani, acolo niște pârlite de miliarde de lei pentru bisericile danielului!
   De ce spunem că gestul ni se pare paradoxal? 
   Pentru că cei ce l-au îmbrâncit pe bonta, fără să știe cine-l va înlocui în fruntea guvernului, au scandat că vor spitale și nu biserici! 
   Ar fi scandat ei și că vor spitale fără infecții intraspitalicești, infecții care ucid mai sigur decât arsurile de peste 50% din suprafața corpului, dar era prea lung, n-au găsit rimă și, în plus, au fost convinși că se subînțelege!  

   Ω

   În concluzie ... în cine să mai avem încredere?
   Cabinetul actual alocă pentru drumuri mai puțini bani decât fostul, pentru muncă la fel, pentru investiții așișderea, dar are grijă să respecte TOATE promisiunile salariile absurde făcute de predecesorii la guvernare și parlamentarii lor, promisiuni cu care din nou îngroapă economia pe termen lung dar cu care se vor mândri dumnealor în campania electorală ce va să vină!
   Până la urmă, credem că oamenii politici sunt toți o apă și-un pământ, că nu-i diferențiază decât marca de ceas din aur și, poate, numele amantei: acum ar fi cazul unei intervenții din partea președintelui!
   Dacă nu cumva amnezia este o boală contagioasă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu