Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 decembrie 2015

Este prea frig?

   Ultima soluție


   S-a spus că s-a pregătit pentru data de 1 Decembrie o manifestație la Universitate, manifestație privind parlamentul, numărul de parlamentari sau, dacă vreți, clasa politică românească: până la urmă, așa zisa manifestație nu s-a manifestat decât prin lipsa ei!
   De ce?
   Din ce cauză?
   A fost prea frig?
   A fost prea zi de sărbătoare?
   A fost prea festiv momentul?

   Cu siguranță, nimic din toate acestea nu a contat, ci, cu siguranță a fost importantă lipsa unui element coagulator, așa cum a fost tragedia de la Colectiv: să ne amintim că atunci oamenii au spus „ajunge!”, considerând că vinovații sunt în mod clar cei de la putere! Dacă însă bonta nu se speria și-l sacrifica pe mareșalul izmenelor găbiță girofar oprea, guverna bine merci și astăzi: adică, momentul prielnic a trecut, sentimentul de „pân`aci v-a fost!” s-a diluat, iar strada, cu sau fără lăudații „multinaționaliști”, a preferat să privească parada la televizor sau să întețească jăratecul grătarelor la Bran! 

   Cele spuse și întâmplate nu înseamnă altceva decât că democrația directă nu este funcțională și că, vrând nevrând, tot la cea reprezentativă trebuie să facem apel! Problema este nu că vom avea din nou alegeri, problema este între cine va trebui să alegem și câți vom fi puși să alegem: referendumul cerut de Băsescu arată clar prin rezultate că populația dorește un parlament cu maximum 300 de membri, dar clasa politică nu ține cont de consultul popular decât atunci când îi convine și cetățenii sunt duși mai departe cu vorba aceasta proastă cu 300 de parlamentari, ceea ce ne face să credem că în următoarea legislatură numărul lor nu se va reduce ci va crește!
   Ei bine, marea problemă nu trebuie să fie numărul de reprezentanți ci norma de reprezentare și forma de organizare a parlamentului, actualul sistem bicameral părând la fel de util vieții noastre politice ca un furuncul într-un loc rușinos!

   Așadar, entuziasmul Colectiv s-a cam sfârșit (așa cum bine spune vorba populară, orice minune durează trei zile), însemnând că guvernul Cioloș va organiza alegerile astfel încât toată lumea să fie mulțumită, nu va face autostrăzi și nici alte investiții majore dar va hrăni clientela tuturor, pe la spate serviciile și ofițerimea „călită`n foc de bătălii” se vor ocupa cu organizarea de servicii de securitate, pază și ordine și-și vor aranja în continuare privilegii și pensii speciale astronomice, justiția va funcționa în continuare ca un foc de artificii arestând în prevenție și lălăind lucrurile până la completa lor uitare și noi ... și noi? Noi vom ieși peste câțiva ani să ne luăm din nou țara înapoi, vom răguși din nou, ne vom pune din nou speranța în te miri cine ... și ei?

   Ω

   Și ei își vor vedea mai departe de ale lor, de șmecheriile lor, de furtișagurile lor, de aranjamentele lor și de falsele lor lupte politice!
   Ultima soluție rămâne emigrarea în masă: să vedem atunci pe cine vor mai șmecheri: vor reuși între ei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu