Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 decembrie 2015

Patru: nota patru!

   Dacă cineva nu știa sau n-a crezut ...


   Trebuie să recunoaștem că majoritatea celor care află ce se petrece cu adevărat în administrația sectorului patru din capitală sunt uimiți și chiar neîncrezători: nimeni - sau foarte puțini - pot crede că un primar s-a asociat cu lumea interlopă a zonei și că a încălcat cu bună știință toate speranțele locuitorilor!
   Și totuși, lucrurile așa s-au petrecut!
   Să ne amintim ... atunci când a candidat la primăria de la patru, piedone venea pe urmele unui fost stomatolog (Inimăroiu) care făcuse timp de trei ani și jumătate planuri în speranța că fi-va reales pentru a le aplica: bineînțeles că atunci când a fost în fața urnei, cetățeanul și-a amintit că gunoiul zace pe strada plină de gropi și că sectorul arată ca după război, drept care i-a arătat cartonașul roșu. Astfel, piedone a devenit primar de sector fără emoții, dovedind că nu posedă nici o idee, ci o șmecherie demnă de un șef de sală: a aplicat îndată toate planurile făcute de Inimăroiu, a schimbat peste noapte aspectul sectorului și toți fraierii au fost mulțumiti!
   Spun fraierii, pentru că schimbările au fost numai de formă, fondul sectorului nefiind în vreun fel afectat: s-a măturat ceva mai mult, au fost montate niște aparate de gimnastică în parcul de suflet al primarului (acolo unde dădea audiențe de pe mașinuța de golf), a transformat trotuarele și spațiile verzi din sector în locuri de parcare, a acoperit ceva pieţe, a construit niște hale (de pe care cade placajul - vezi cea de la Piața Sudului!), dar nu a desenat un drum acolo unde ar fi fost necesar, nu a tras apă sau canal, nu a atras investitori reali în zona, a dat cu mâna largă spații verzi pentru construirea de blocuri de locuință, a sufocat sudul orașului permițând construcția de blocuri de locuințe în parcuri, a folosit poliția locală în orice alte scopuri decât cele cetățenești nu!
   Ar fi foarte multe de spus ... se vorbește despre clanul sportivilor cum că ar fi foarte activ în zona: vom vedea când va ieși la iveală și Calu` de pe Drumul Găzarului sau toți acei „oameni de afaceri” cu interese în imobiliare și ani de pușcărie la activ!
   Să vedem ce se întâmplă în sudul orașului atunci când cartierul mamut care înlocuiește vechile sere va fi populat!  
   Să vedem cum și dacă vor face față pasajele construite (sau în construcție) fără cap și minte atunci când la cei patru sute de mii de locuitori de acum se vor mai adăuga o sută de mii!
   Să vedem cum va evolua zona secției 26 poliție, zona sufocată de gunoaie și oameni fără adăpost, zona în care se întâlnesc oamenii normali și muncitori cu electoratul fostului primar!

   Sunt multe lucruri de lămurit la sectorul patru, actualul băluță nu este nici el curat, iar DNA-ul ar avea o pâine de mâncat pentru ani de zile: numai rudele prin alianță ale fostului „cel mai mare” primar și ar necesita o secție specială!

   Speranța locuitorilor din patru este că justiția va interveni făcând curățenie acolo unde prefectura București nu a văzut niciodată nici un semn alarmant!

   Ω

   Așadar la mulți ani ... ceea ce le dorim și lui piedone și acoliților lui de toate culorile, de toate gradele de rudenie, de toate relațiile de afaceri jegoase: la mulți ani! La cât mai mulți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu