Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 decembrie 2015

De la penibil și ridicol, la tichia de mărgăritar

   Nevoia de a fi în rândul lumii ...


   De 1 Decembrie, vigilentele noastre autorități au arestat un cetățean român de etnie maghiară din secuime, sub acuzația (gravă) de pregătire a unei acțiuni teroriste! 
   Grav, foarte grav chiar!
   Noi, ceilalți cetățeni români, am înțeles din gestul mai sus pomenit, că ungurii se pregătesc să ne fure țara și pământul strămoșesc, să se alipească așadar Ungariei și să repete cele petrecute la Ip și Trăznea! 
   Mi s-a făcut frică și am început să tremur!
   Vigilența autorităților mi s-a părut demnă de laudă!

   Numai că ... numai că, SRI-ul plătit să ne asigure nouă liniștea, a dat o nouă lovitură „agenturilor”, arestând un mârșav viitor terorist musulman, un feroce slujitor al statului islamic, un component de bază și ultra radicalizat al ISIS: 
BRAVO ȘI FELICITĂRI!
   Dar că inamicul public numărul UNU este un puști cam excentric în vârstă de 17 ani, elev de liceu, trecut la islam din (probabil) spirit de frondă, un june care habar n-are cu ce se mănâncă problema de conștiință ce-l implică pe Doamne Doamne, un copil pe care în alte vremuri l-ar fi educat tasu` cu două după ceafă și-o curea lată, uită SRI-ul să ne spună! Da, craioveanul nostru terorist a vrut probabil să atragă atenția, să șocheze, să „se dea mare” cu alte cuvinte: de aici postările fioroase, de aici limbajul pseudo radicalizat, de aici manifestările de neînțeles! Presupun că puștiul are mai mare nevoie de un psihiatru decât de un avocat...

   Să revenim însă: trăiesc cu senzația de deja vu, parcă retrăiesc momentele răpirii ziariștilor, parcă revăd imaginile filmate de răpitori având ca fundal pătura aia nenorocită și murdară! Nu vi se pare și dumneavoastră că mai lipsește Băsescu să aștepte cu brațele deschise pe cineva la aeroport?

   Ω

   Pentru că, orice ați spune, terorismul în România pare a fi un moft, pare un lucru care ne lipsește și, tocmai de aceea, pentru a fi în rândul lumii, îl inventăm!
   Mi se pare numai mie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu