Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 august 2016

Le ia pâinea de la gură ...?!?

   Guvernul Cioloș, face în sfârșit un act de independență și lovește un rău la rădăcină: cere programatorilor români să pună mâna și umărul la urnirea carului mic al statului blocat în buturuga MARE a veșnicilor câștigători de licitații pe bani publici! Teoretic cel puțin, este bine, practic ... practic vorbind, bietul ghiță sebastian și alții „prieteni” ai veninosului doctor de Catania, bonta, ce să facă? Cum să mai pape ei banii mei munciți și buni și luați cu japca prin taxe, impozite, accize ori alte invenții? Unde să mai vândă ei cu milioane de € programe care lucrează mai prost, mai încet și mai nesigur decât o aplicație făcută în fugă în Excel? Cum vor mai putea unii să informatizeze instituțiile statului cu soft infantil și hard de mult depășit? Cum?
   Așadar, dacă teoretic vi se pare bine, practic s-ar putea să nu fie!
   Vine apoi nebunia premierului de a reteza din rădăcină tradiționalele noastre birouri de „copii xerox”, acele dughene care dețin întotdeauna toate formularele instituției la care ai treabă și care funcționează de cele mai multe ori chiar în incinta zisei instituții: nici asta nu este bine, pentru că directorii de la stat trebuie să trăiască și ei, săracii, din ceva!

   Vedeți dumneavoastră, guvernul Cioloș își propune multe, vrea să facă multe, dar îi atragem atenția că până la Dumnezeu te mănâncă sfinții și că în continuare contribuabilul care susține sistemul birocratic românesc trebuie să se ducă la CEC sau la Trezorerie, să plătească o taxă de 10 lei (timbru fiscal nu se mai cere!), să viziteze apoi poliția de care aparține, să aștepte eliberarea CAZIERULUI JUDICIAR pentru ca apoi să-l prezinte cui i-l solicită! Parcă trebuia să fie cerut direct de către solicitant poliției, nu?

   Îmi este teamă că la fel se vor petrece lucrurile și pe mai departe: cineva, va face o aplicație pentru mobil sau/și pentru PC cu care vei putea semnala fiecare nepotrivire dintre ce vrea și spune guvernul și ce se întâmplă în realitate în țară!
   Și va funcționa ca radarul pădurilor!

   Ω

   Nu știți cum funcționează radarul pădurilor?
   Dar este foarte simplu: în loc să bage jandarmii peste hoții de lemne în timp ce devalizează mii de hectare de pădure (pentru ca occidentul să rămână verde!), guvernul și-a spus să mimeze grija părintească ce o poartă țării și, mai mult de atât, să ne convingă că o împarte cu noi, așa că ne dă voie să anunțăm transporturile ce ni se par suspecte! Până aici, lucrurile par în regulă, dar că autorizația de transport este dată pentru o perioadă de timp cu mult mai lungă decât este necesar, nu mai este în regulă, pentru că un camion poate face ȚȚȚ transporturi în acea unitate de timp, fiind găsit de fiecare dată în regulă!
   Așa că, aplicația cu pricina, deși i-a bucurat pe oamenii verzi, nu  face mai mult decât a trece la oficial un transport din multele drumuri ilicite executate cu nonșalanță în special noaptea!
   Dacă nu mă credeți că radarul acesta este o prostie și praf în ochii contribuabililor, vedeți dumneavoastră cum funcționează ghișeul.ro și alte forme îngrozitor de scumpe de informatizare a statului român (puteți arunca un ochi și asupra problemelor cu cardul de sănătate), pentru ca apoi, spre comparație, să luați la judecat un magazin (orice magazin) online, făcut de un particular pe banii lui munciți, magazin care are de multe ori la comercializare milioane de produse!
CE ZICEȚI, VOTĂM ELECTRONIC?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu