Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 august 2016

O rătăcire

   Mai zilele trecute, mă uitam din plictiseală, la televizor. Cum olimpiada mari satisfacții nu ne aduce, butonam așa, la trecerea timpului. Ajuns pe un canal cu documentare, am văzut că începe unul intitulat (dacă memoria nu mă păcălește) „Distrugerea evreilor europeni”.
   Interesant subiect, nimic de zis, interesant și dureros. Documentarul, lucrat cred de americani, prezintă cu amănunte modul în care odioasa Germanie nazistă a călcat în picioare evreii pe care a pus mâna: îngrozitor, într-adevăr îngrozitor!

   După povestea asta, mi-am spus că dacă nazismul a fost atât de atroce, cu siguranță și despre drăgălășeniile fratelui aproape geamăn pe nume comunism trebuie să găsesc ceva: și am început să caut ... și n-am găsit nimic!
   Este paradoxal, dar în timp ce nazismul este dat cu capul de toți pereții, comunismul pare a fi fost alb ca o mireasă neprihănită!
   Mi se dă de înțeles că Hitler, în nebunia lui a pornit un război mondial numai și numai cu scopul de a lichida evrei, în timp ce atrocitățile „părintelui popoarelor” sunt băgate pe sub izbe ucrainene! Tot omul a fost informat că în lagărele germane a murit un număr de evrei, dar nimeni (sau aproape nimeni) nu știe de
HOLODOMOR
sau genocidul la care au fost supuși ucrainienii în anii `32-`33! Mi se pare absurd să nu mi se explice de ce-i „iubesc” până și cei de-un sânge cu ei așa de mult pe ruși! Este adevărat că cifrele sunt mult diferite de la autor la autor, este adevărat că ele oscilează între 3,5 și 10 milioane de MORȚI DE FOAME, este adevărat că și dacă am lua doar un fragment din numărul cel mai mic și tot ar rămâne realitatea modului în care s-a procedat, realitatea înfometării populației până la instaurarea canibalismului ca o practică curentă!
   Să mai amintim că în perioada dintre 1920 și 1934 foametea a fost un instrument savant folosit de Moscova împotriva propriei populații?
   Dacă asta nu ne face să pricepem ce a însemnat
„Stalin și poporul rus,
Libertatea ne-au adus!”
pentru alții, măcar să ne întrebăm bătrânii cum a fost cu foametea de după război în România ocupată! Să căutăm în documente și să vedem că și la noi s-au petrecut lucruri la fel de înfiorătoare: din aceleași cauze, adică din dorința de a pune „cu botul pe labe” o populație neascultătoare!
   După ce a făcut cu ai lui, să mă mai mir că în plină secetă și foamete „frații de la răsărit” ne-au luat și ultimul grăunte din gospodărie?
   Apoi, monstruozitățile de genul „Fenomenul Pitești” s-ar fi petrecut fără oblăduirea maicii Rusii?
   Greu de crezut!
   Vă rog să mă credeți că nu am loc aici să vorbesc despre toate atrocitățile comise în numele câte unui sistem politic ori religios, nu spun că rușii au făcut ce-au făcut numai împotriva românilor, nu spun nici că românașii noștri au fost sau sunt ușă de biserică, dar să folosești după mai mult de 70 de ani măsuri diferite pentru același comportament, mi se pare cel puțin absurd și ciudat!
   De ce oare?

   Ω

   Răspunsul este unul singur: Rusia și Putin sunt cu mult mai puternice decât ne închipuim noi!
   Sau NATO este mult mai slab ...
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu