Faceți căutări pe acest blog

duminică, 25 decembrie 2016

CARPE DIEM

   Astăzi, în zi mare de sărbătoare, trebuie să-mi amintesc niște lucruri, să trag ceva concluzii și, cel mai important, să înțeleg și eu ce înțeleg concetățenii mei din ele. Să începem dară ...
   Alegerile ne-au adus în forță psd-ul, cu toți penalii și venalii lui, cu tot trecutul lui de comunism violent hoțesc. Vi se pare normal? Cu siguranță nu, dar lucrurile au mers atât de prost în țară, încât să faci pușcărie pentru o hoție în dauna bunului public este o mândrie și/sau o virtute care aduce voturi în alegeri în loc să te treacă în eternitatea vieții publice! Lipsa noastră de educație a adus alegerile în situația de a fi câștigate de cei cu mai multe dosare și probleme penale - în special anticorupție! Suntem atât de imbecili (fără supărare, dar ăsta-i adevărul!) încât un om bun poate fi înfrânt la urne pentru simplul motiv că măsa și tasu` l-au botezat Julien sau Robert sau Edward în loc de Ion, Gheorghe ori măcar Sevil! Adică, suntem atât de jos din punct de vedere educativ, din punctul de vedere al puterii de înțelegere, încât Sevil este mai bine decât Julien!
   Absurd ...
   Absurd și mizerabil!

   Suntem atât de departe de civilizație, încât nu ne mai interesează că cineva fură, nu mai interesează că cineva NE fură, suntem interesați numai și numai de moment, de clipa aceasta scurtă în care putem spune că „ie buni ăștia care ie din popor și le ia la hoții ăia dă străini care ne pune la muncă”: da, suntem atât de înapoiați, încât în loc să le mulțumim celor ce ne dau de muncă, lăsăm țara cu totul pe mâna bețivilor care continuă să bea în birtul satului în timp ce jandarmii le salvează bunurile!

   Aflu, cu mirare, că în sfârșit au fost puși sub acuzare niște tovarăși care se fac vinovați pentru atrocitățile din vara lui `90: aflu și îmi este clar că parchetul militar s-a hotărât să scoată din mânecă niște martiri! Îmi pare rău s-o spun, dar aceștia (iliescu, măgureanu, roman, ionescu, gv voiculescu, etc, etc) sunt viitorii eroi mântuitori ai neamului românesc, ei și numai ei reușind să-l împiedice pe Rațiu să fugă cu țara`n spate, să i-o ducă lu` Mișu Navetistu` în Elveția, pentru că „iliescu`apare soarele răsare” nu voia să-l lase să intre`n țară cu legionarii, fasciștii, antonescienii, boierii  și tot 1907 după el!
   Nu credeți?
   Vă garantez că imbecilitatea noastră cronică va face ca românul mediu să privească lista celor de mai sus ca pe o felie scrisă cu roșu din calendarul ortodox emis de bor fără număr, fără număr!
   Vom vedea și veți vedea cum educația (mai exact lipsa ei) își va spune cuvântul și toți cei de mai sus ne vor râde din nou în nas!

   Ω

   Îmi pare rău că putem publica ceva atât de amar în ziua de Crăciun, dar majoritatea celor mai sus enumerați nu au nimic în comun cu această sărbătoare, așa că ne permitem să-i deranjăm când nu-i deranjează!
   Sunt curios dacă măcar unul dintre ei va plăti pentru atrocitățile comise!
   Sunt foarte curios: este posibil, dar atâta timp cât nimeni nu-l întreabă pe geal voinea despre motivele tărăgănării dosarului, dați-mi voie să nu cred - ei sunt martiri și eroi ai neamului!
   ... mama lor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu