Faceți căutări pe acest blog

vineri, 2 decembrie 2016

Români sau ardeleni?

   Pentru 1 Decembrie

   Ca în mai toate diminețile, îmi beam cafeaua uitându-mă la televizor: rula anost, un program de știri anost, povestit de un glas anost ... Nimic deosebit, nimic altfel, aceleași accidente, aceleași crime la beție, aceleași „fetițe” răpite de bunăvoie și duse`n Italia sau Spania la „produs”, aceleași anoste știri anoste, când ... ei bine, surpriză! Am auzit și altceva: într-o localitate din Transilvania, pe traseul DN1, autoritățile au început construirea unui separator de sensuri! Inițiativa, în teorie bună, a fost se pare prost aplicată și construită, ducând în final nu la îmbunătățitra traficului, ci la trecerea lui într-o nouă fază de insecuritate, prin îngustarea exagerată a benzilor de circulație, pierderea vizibilitații, etc, etc.
   Nu neg această stare de lucruri, nu neg că lucrarea a fost gândită și executată kukurukuku`, așa cum obișnuim noi să procedăm dacă la mijloc sunt bani publici și firma lu` nașu`, ba chiar sunt convins că oamenii zonei au dreptate: așadar, până aici știrea nu este știre - abia acum devine!
   Așadar, în situația în care lucrarea a fost cu siguranță cerută de autoritățile județene și aprobată inițial tot pe plan local fiind finanțată de la bugetul central al transporturilor urmând să fie decontată din bani europeni, o localnică, la un pas de a face spume la gură, își clama dreptatea ei personală, arătând un virtual pumn adresat celor de la ... București, care ar trebui să vină și să vadă ce nenorocire fac ei, porcii dracului de bucureșteni, care, așa și pe dincolo, băga-ia-ș, etc, etc! Ca un amănunt deloc lipsit de importanță, pot spune că mândra posesoare a nu mai puțin mândrului virtual pumn ardelenesc nu era de etnie maghiară, vorbind limba română deci ca o nativă deci!
   Am notat, ca la primul prilej, ca un bucureștean ce sunt, să mă opresc acolo și să văd ce dracu` am făcut fără voie: observ că de la o vreme, pentru Transilvania, Muntenia și Moldova sunt un fel de balast atârnat de mândrul gât al mândrilor aredeleni, lucru care nu mă încântă absolut deloc!
   Dar chiar deloc!

   Ω

   Cum aceste lucruri nu se văd din parlament, din Teleorman sau de la palatul Victoria, aștept cu nerăbdare să văd cum vor reacționa impotenții mai sus enumerați atunci când locuitorii unei provincii românești se vor declara ardeleni și nu români!
   Fac pariu că rușii și Soros vor fi de vină!

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu