Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 31 decembrie 2016

Să ne bucurăm!

   Să ne bucurăm că s-au terminat sărbătorile?
   Oare este bine?
   Sau rău?

   Dacă mă gândesc la vremurile apuse ale anilor de până`n `89, aș spune că acum este bine! Este bine că putem serba Crăciunul și toate sărbătorile, că putem ține sărbătorile strămoșești, că suntem în situația de a ne manifesta credința creștină (cei mai mulți dintre noi) fără teamă, mai ales că avem și niște drepturi scrise în constituție!
   La prima vedere, așa stau lucrurile ... la a doua privire, stau exact pe dos: pe vremuri oamenii înjurau că erau aduși la muncă în zilele sfinte, acum însă, când LEGAL suntem liberi, o mulțime de firme lucrează cu nonșalanță în aceste libere legale!
   Nu voi pricepe niciodată de ce ITM trebuie să funcționeze numai la sesizări și nu se AUTOSESIZEAZĂ: nu pot și basta!

   Așadar, îmi pare rău că se termină ... dar dacă mâ gândesc la inflația de cântece de Crăciun ascultate în ultima lună și jumătate, încep să mă bucur! Un anumit post de radio, unul în care legea este făcută de o tută blondă cu lipsuri de logică și limbă română a devenit de la întâi decembrie radioul lui moș Crăciun: bietul moș ... ce bătaie de joc!

   În concluzie, trag toți de o sărbătoare creștină cu scopul de a ne vinde toate prostiile, iar bor are grijă să strângă cât mai mult din fosta zeciuială și în disprețul total al adevăraților credincioși mai pune niște beton în catedrala rușinii naționale!

   Totul este atât de haotic, de lipsit de logică și de legătură cu realitatea autohtonă creștin ortodoxă, încât s-a venit de Crăciun cu ... sorcova și plugușorul: unde mai este obiceiul, unde mai este cu adevărat Crăciunul?
   În Poiana Brașov?
   În Rânca?
   În Arieșeni?
   În pensiuni și hoteluri?
   Sau în cozile interminabile de pe Valea Prahovei?
   Trist ... foarte trist ...

   Ω

   A propos, aș vrea să văd rezultatele unui sondaj de opinie cu o singură întrebare:
CE REPREZINTĂ CRĂCIUNUL?
CE SE SERBEAZĂ DE CRĂCIUN?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu