Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 octombrie 2017

A murit și speranța!

   Accidentul criminal de la Colectiv, petrecut cu circa doi ani în urmă, a fost un șoc pentru societatea românească: bănuiam noi că autoritățile nu dau doi bani pe noi, dar atunci ne-am lămurit că până și acești doi bănuți amărâți sunt un preț prea mare pentru aleșii noștri. Scandalul a fost atunci monstru, s-a dovedit fără putință de tăgadă că pompierii își fac treburile murdare și vilele pe spatele clienților și din buzunarele patronilor veroși, tot atunci am văzut cum avizele cerute pentru funcționare sunt niște hârtii și vorbe goale pentru că orice poate fi pus pe picioare cu șpagă mică, am aflat că dacă lucrezi noaptea primăria nu te poate controla pentru că lucrează până la ora 16:00, că materialele pirotehnice sunt jucării, că ambulanțele se calcă pe picioare și că spitalele pentru arși sunt un fel de camere de gazare cu rezultat mai dureros dar absolut  garantat! 
   Am aflat multe atunci, ni s-a spus care este cuantumul șpăgilor și circuitul lor în natura sistemului administrației românești! Am aflat, ne-am indignat și ...
   ȘI?
   Și nimic!
   După doi ani, nu avem decât un pseudo proces care va mai trena multă vreme, părinți îndurerați, mulți morți, răniți și întrebări fără răspuns! La doi ani după Colectiv, un cămin de bătrâni poate lua foc funcționând fără nici un fel de aviz, autoritățile declarând că nu avea firmă, deci nu știa nimeni ce se întâmplă acolo: clienții oare cum știau? De pe net?
   După tot acest timp, avem în minte o mașină care, probabil prost condusă de un șofer lipsit de experiență, a făcut țuști în Dunăre, în lipsa parapetului de protecție - alți morți, altă tragedie!
   Avem drumuri acoperite cu îmbrăcăminte asfaltică de atât de proastă calitate, încât căldura verii duce la formarea de șleauri de drum de țară și apa de ploaie le face patinoare!
   Avem o poliție rutieră inexistentă!
   Avem o hoție generalizată, avem bucăți din teritoriu făcute cadou potentaților zilei, avem o conducere incoerentă, una care a transformat țara într-un lagăr de asistați social, avem o țară populată cu din ce în ce mai multe curve și hoți și clanuri și indo-români! 
   Ne-am transformat în țara unde nu mai este normală inaugurarea cu fast a trei kilometri de autostradă, din teama că acești trei kilometri s-ar putea surpa sub picioarele autorităților!

   Ω

   S-a schimbat ceva după Colectiv?
   Da, s-a schimbat:
ÎN RĂU!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu