Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 octombrie 2017

Precedent periculos și privire în viitor

   Regiunea Cataloniei vrea independență.
   Cetățenii o cer corect și democratic: este, se pare, dreptul lor sau așa își închipuie!

   Nu știu ce spune constituția Spaniei sau alte legi ale organizării interne ale statului Iberic, dar știu că lucrurile au degenerat, spre supărarea multora și bucuria câtorva: cetățenii agresați și concetățenii lor se bucură de incidentele cărora își doresc din tot sufletul să le cadă victime, poliția prost condusă trece un plus de susținători pe răbojul celor ce vor independența transformând cu siguranță mulți nehotărâți sau adversari ai independenței în partizani ai acesteia, în timp ce un guvern constituțional, care a funcționat și lucrat constituțional, se vede legat de mâini și de picioare de dorințele neconstituționale ale leader-ilor catalani! Știu bine că se vor ține referendumuri până ce locuitorii, sătui, vor vota pentru independența provinciei, știu că nu se va mai ține NICIODATĂ vreun referendum pentru a vedea dacă nu cumva cetățenii 
s-au răzgândit, știu că teoretic cel puțin UE garantează frontierele actuale și mai știu că partea cealaltă, adică restul Spaniei nu este întrebat ce poftește! 
   Să fie oare bine?
   Să fie rău?
   În funcție de ce va hotărî Spania și comunitatea internațională, România va avea liniște sau nu! Dacă UE și comunitatea internațională în general vor accepta rezultatele unui referendum declarat de guvernul legitim al țării drept neconstituțional și va accepta secesiunea Cataloniei, va urma Țara Bascilor, va urma Republica Padană a Nordului, va urma poate Sicilia, va urma Ținutul Secuiesc sau poate toată Transilvania în urma prostiilor guvernului de la București! Frământări în Europa sunt multe, chiar dacă ele sunt băgate sub preș, iar în final, nu vor profita decât separatiștii în dauna statului centralizat și statele mari și puternice care se vor juca fără probleme cu rămășițele democrațiilor occidentale!

   Ω

   Rezultatele luptelor pseudo electorale din Catalonia, pot avea o mare influență asupra vieții poporului ROMÂN! O influență mai mare decât ne închipuim: poate vor înțelege în sfârșit și impotenții noștri boieri de secol XXI că este mai importantă o autostradă decât vila amantei - am glumit, nu vor înțelege și, după aproape o sută de ani de Românie întreagă, propaganda anti-miticească și pro-ungurească poate da rezultate la nivel mult mai întins decât falsa problemă a Ținutului zis Secuiesc!

   SĂ NE FEREASCĂ DUMNEZEU ȘI SĂ NE AJUTE MĂCAR CU UN 
IIC BRĂTIANU DACĂ NU CU MAI MULT!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu