Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 septembrie 2017

Jandarmul din Saint Tropez?

   Ne amuzau prostiuțele nevinovate ale unui personaj, jandarm pe Riviera franceză, autor al unor gaguri naive dar nostime: asta a fost pe vremuri ... Astăzi, după zeci de ani de la acel simpatic jandarm intrat în conștiința populară ca un încuiat și un prostovan tocmai bun de luat în râs, vine urmașul său, vine un gogoman mai mare decât el, scoțând din mintea-i sindicalistă o propunere de propunere de lege la care scenariștii lui Louis de Funes nici n-ar fi visat: cetățenilor li se interzice să filmeze/fotografieze „organele” în timpul exercitării funcției de făcut de râs în fața lumii! Adică, vrea dumnealui, nu ca polițiștii să fie mai bine instruiți în aplicarea legilor și în desfășurarea activității în baza procedurilor aprobate, nici gând, vrea dumnealui sindicalistul, ca publicul să se întoarcă cu spatele și să nu vadă modul imbecil în care se comportă cu noi cei plătiți de noi! Sindicalistul din el nu poate pricepe că cei pe care vrea să-i apere nu sunt în stare să facă o arestare și le scapă „interlopu`” printre dește de-ai putea să zici că-i pește, sindicalistul înțepenit în ante `89 își apără colegii chiar și cu riscul de a deveni ridicol! Sindicalistul nu vede că majoritatea celor pe care-i reprezintă ronțăie salarii babane de la NOI și nici nu ies din birouri, sindicalistul nu-i vede pe polițiștii aruncați pe drumuri, în haite, pentru prins contravenienții, sindicalistul nu vede purtătoarele de cuvânt despletite și machiate de zici că-s pe centură făcând parada modei în uniforma statului, sindicalistul nu vede nimic din poliția ridicolă care contribuie la bănuții sindicatului!
   Sindicalistul nu vede decât nemernicul de cetățean care, din moment ce a dat banu` la buget, se mai bagă`n seamă cu „organu`”! Și pentru că vrea să ne arate că el are grijă de statul care lasă să fie fentat de asemenea sindicaliști, vine și cu o propunere: amendă 10.000 lei pentru cine face publice imagini care, mă`nțelegi, ar păta imaginea impecabil de maron a poliției române! 
   De ce nu 10.000 de euro? 
   Sau un milion? 
   Sau zece? 
   Milioane!
   Imbecilitatea pare a fi la ea acasă în aceste declarații, iar polițiștii puțini care încă-și mai fac meseria ar trebui să se simtă jenați că un asemenea specimen îi reprezintă!

   Ω

   Dar, când mă gândesc că ministrul justiției cere ca procurorii să nu-i poată ancheta pe membrii guvernului, pe motiv că sunt „membri”, imbecilitatea cu „organu`” nu-mi mai pare chiar atât de mare!
   Este?

Un comentariu:

  1. Hello colleagues, its great paragraph about teachingand fully defined, keep it up all
    the time.

    RăspundețiȘtergere