Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 septembrie 2017

Petrică și furtuna

   Am fost anunțați, am fost de-a dreptul somați să ne apărăm de urmările furtunii ce trebuia să măture ca un înspăimântător uragan Bucureștiul! Da, după gafa de la sfârșitul săptămânii trecute, mi-am spus că autoritățile preferă să sufle și-n iaurt și că bine fac! 
   Dar ...
   Dar furtuna anunțată, temuta dezlănțuire a naturii asupra Bucureștiului nu numai că nu a venit dar a fost de-a dreptul penibilă: ceva intensificări ale vântului, un cer întunecat și ploaie în câteva zone ale capitalei! Nici gând de uragane și ploi torențiale, nici vorbă de puhoaie revărsate în numai câteva minute, nici vorbă de tragedia hollywood-iană anunțată de madame primar general, drept care, m-am întrebat „de ce”! De ce a primit firea asemenea informații și, abia apoi, de ce s-a manifestat atât de alarmist încât credeam că vine dragnea liviu să inaugureze pasajul de la BIG Berceni!?!

   Explicațiile, sunt simple: presupun că la serviciul meteo al României, șef suprem a fost numit cândva un personaj cu merite politice - ar fi singura explicație a gafelor din ultima perioadă, anume că și acolo lucrează oameni buni politic și infecți profesional, oameni pe care-i interesează imaginea și nu profesionalismul necesar postului ocupat!
   Pe de altă parte, firea nu s-a pierdut cu firea știind că partidul nu se înșeală când numește pe cineva pe post, așa că a înghițit toate gogoșile cu polonicul ăl mai mare din dotarea familiei pandele și, cu un ton ultra alarmist, ne-a adus la cunoștință știri numai bune să bage fraierii în panică! Așa că, după ora 16:00 prin București aproape nu se mai putea circula (nu că altfel se circulă bine!), intersecții și artere de regulă liniștite erau blocate, iar polițiști din toate serviciile răgușiseră deja suflând fără rost în fluiere! 
   Ce a obținut firea astfel?
   A sperat că oamenii-i fi-vor recunoscători pentru grija pe care le-o poartă?
   A crezut că la alegeri vom uita jaful generalizat din capitală și promisiunile neonorate, cu gândul la alarmele pe care le trage spre salvarea noastră?
   A fost convinsă că oile de bucureșteni se coboară la mintea unei blonde?
   A bănuit că părinții și copiii îi vor fi dedicați pe veci pentru suspendarea cursurilor?

   O să râdeți unii dintre dumneavoastră, dar a crezut toate cele de mai sus și, la următoarele alegeri, chiar vor funcționa, pentru că cei capabili să vadă dincolo de vârful nasului sunt din ce în ce mai puțini: în sporturile de echipă se vorbește despre pasa pe poziția viitoare, lucru de care majoritatea concetățenilor noștri cu drept de vot nu sunt capabili, având și memoria destul de scurtă!

   Așadar, ce rost a avut inducerea panicii ieri?
   Cine a fost vinovat de greșita înțelegere a datelor meteo?
   Cui a folosit povestea asta cu „Petrică și furtuna”?
   Data viitoare, când va veni cu adevărat prăpădul, oamenii cum vor reacționa după păcăleala de ieri?

   Ω

   Ce bine ar fi dacă la TV nu ni s-ar mai spune că daunele au fost produse de codul galben sau mov, ci de evenimentele generate de vreme în perioada în care au fost anunțate ...

   P.S.1 Doamna primar firea ar trebui să priceapă un lucru simplu:
„vântul va bate cu viteza de ...” 
nu este același lucru cu 
„vântul va bate la rafală cu viteza de ...” 
   Poate-i explică vreun consilier, din ăia de la partid ...

   P.S.2 Nici furtunile nu mai sunt ce-au fost!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu