Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 septembrie 2017

Parcul Natural Apuseni

   Vreau să arăt câteva imagini idilice din PNA (parcul natural Apuseni), parc administrat cu o mână de fier de către ... o administrație. În zonă, tocmai pentru a nu atrage turiști de tipul pantof cu toc nu au fost montate antene de telefonie, așa că acoperirea este zero (0): ce faci în caz de accident? Nu știe nimeni, dar imaginile idilice spun că merită efortul făcut ca în zonă să apară cât mai puțini nepoftiți, oamenii, specialiștii, fiind lăsați să-și facă treaba liniștiți: mai ales după ce consiliul județean Bihor a greșit și a reabilitat foarte bine drumul Pietroasa - Padiș!








  
    Locuri până mai ieri împădurite, sunt astăzi distruse, rase, jefuite: au fost tăiate până și marcajele turistice spre Rădeasa! Se taie cu drujba, se cară în drum cu tractorul și se transportă cu autocamionul: rețeta clasică! Tăierile nu cred să fie făcute de personal autorizat: nu au nici o noimă, de multe ori copacii au fost tăiați de la înălțimea brâului (un lucrător forestier taie de mai jos și într-un anumit mod), locul nu este curățat de crengi și alte căzături, drumurile de orice fel din zonă au fost distruse definitiv, astfel că niște cunoscători ai locului au reușit să se rătăcească pe poteca cunoscută!

   Ω

   Credeam că pădurea și aerul nostru pot fi salvate, dar după venirea noii puteri la ministerul mediului, vedem că pe lângă ajutoare aruncate din banii noștri, se aruncă și pădurea: ce am văzut în Munții Căpățânii, în Șureanu și acum în Bihor Vlădeasa, întrece orice închipuire! Îmi amintesc cu durere cuma dispărut pădurea cărată de indo-europenii din Săcele (Brașov) cu căruța, îmi amintesc cum arăta peisajul din Buila Vânturarița spre cheile Folea ... îmi este frică să mă gândesc la ce o fi în Suceava sau în Harghita!


BRAVO TUTUROR GUVERNELOR ROMÂNIEI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu