Faceți căutări pe acest blog

vineri, 15 septembrie 2017

Moștenirea colectivizării sau diferența dintre gură cu vorbe și gură cu pumni

   Unii strămoși politici au purces la colectivizarea României: nu ai mei!
   Aceste personaje umile și slugarnice, au aplicat o idee în principiu bună, atât de brutal și prostesc, încât astăzi, la aproape 60 de ani de la proclamarea încheierii cooperativizării, țăranul român încă nu vrea să audă despre asociere! Reacția este normală dacă ne gândim că memoria populară este foarte încăpățânată în propriile-i idei și principii și că nimeni, niciodată, nu și-a cerut scuze pentru atrocitățile făcute în perioada în care a fost aplicat planul de transformare a agriculturii și producătorilor agricoli după sistem sovietic: sovhoz-urile au înfometat URSS-ul iar COOP-urile au adus România într-o stare de permanentă inaniție.
   Cine a făcut asta?
   Nu ni se spune, au fost unii dar noi nu-i cunoaștem, n-am auzit de ei ...
   Cum au făcut asta? 
   Cu pumnul în gură, cu pistolul la tâmplă, cu morți, cu schingiuiți, cu oameni marcați pe viață: cel puțin așa-și amintesc bătrânii ...
DRIȘCA PARTIDULUI CLASEI MUNCITOARE A MUNCIT DIN GREU LA NIVELAREA SOCIETĂȚII ROMÂNEȘTI ȘI TRANSFORMAREA EI ÎNTR-UNA DE SCLAVI!
   Astăzi, după atâția ani care n-au șters din amintire nenorocirile de atunci ci doar le-au trecut generației mai tinere care, probabil, refuză să le creadă, un urmaș al acelor ESCU responsabili cu cooperativizarea, s-a trezit față în față cu un individ care refuza să-l asculte ba, mai mult de atât, chiar refuza să fie de acord cu linia partidului, cu rezoluțiile plenarelor și cu propriile-i idei izvorâte din înțelepciunea PARTIDULUI! Un personaj altfel hilar, fost purtător de insulte din partea guvernului bonta care a uitat aroganța cu care ne râdea în nas de sub mustața-i de Clarke Gable, a sărit la bătaie cu dorința sinceră de a-și convinge partenerul de dialog că este un monolog - al lui personal - și că nu suportă să fie contrazis, că dacă-l contrazici pe el, contrazici partidul, că dacă dai în el, dai în fabrici și uzine ... Acest personaj devenit din hilar odios, a fost unul dintre participanții la guvernarea României, a fost unul dintre apropiații lui bonta, a fost un om cu păreri, a fost un artizan al vieții noastre proaste de astăzi! Și pentru că nu ne era clar cine este dumnealui și cât de puțină minte are un personaj sinistru care intră în politică, și-a spus că este cazul să se remarce sărind la bătaie și lovindu-și partenerul de discuții! 
   Unde ești tu iliescu ion, ăla care ai hrănit și ai îmbrăcat minerii din banii celor pe care i-au bătut? 
   Unde ești tu „măi dragă”, să ne explici dreptul pumnului în gură?
   Unde ești tu „iliescu apare, soarele răsare!” să ne explici că dreptul pumnului prevalează asupra dreptului vorbei?
   Unde ești tu, nea nelu cotrocelu`, să ne expui sistemul politic în baza căruia ai păstrat FSN-ul la putere și ai distrus șansa la un viitor normal acestei țări? 
   Astăzi, când dragnea este atotputernic pe baza sistemului politic gândit de alde iliescu și bârlădeanu în anii `90, nici nu mai băgăm de seamă derapajele de la bunul simț - ne par normale - nici nu mai considerăm hoție o ciordeală de câteva mii de € din banul public și nici nu mai reacționăm la pașii siguri făcuți de urmașii COLECTIVIZATORILOR pentru aservirea justiției, ni se pare firesc ca o bica alina să scape pentru un inventat viciu de pseudo procedură, ca voiculescu să scape, ca fenechiu să scape, ca băsescu să scape ...

   Ω

   Mai există speranță pentru țara asta?
   Da, dar mă tem că de această dată va fi cu adevărat sângeroasă, chiar dacă nu la modul propriu:
DACĂ URMAȘII TOVARĂȘILOR CARE AU FĂCUT COLECTIVIZAREA ȘI ALTELE ASEMENEA NU SUNT MĂTURAȚI, 
ÎN CEL MULT O LEGISLATURĂ VOM AVEA O ROMÂNIE DE TIP 
PUTIN!
   Dacă a sărit individul politic la bătaie într-o emisiune TV, ce este capabil să facă atunci când nu este absolut deloc văzut, urmărit, controlat?
Ne-ar colectiviza din nou?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu