Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 octombrie 2017

Să-ți furi singur căciula!

   România este condusă în baza unei legi fundamentale numită Constituție, lege aprobată de noi toți prin vot popular. Așadar, conform acestei legi de bază se desfășoară viața politică românească.
   Din păcate, mulți dintre conaționalii noștri, își fac cultura politică din bârfele unor antene ori a altor posturi asemănătoare, din lacrimile de crocodil ale unor băsești sau plumbe și nu din surse mai credibile, astfel că auzim destui cetățeni înjurându-l pe Iohannis că nu face drumuri, că nu crește salarii, că nu micșorează prețuri ... 
   Ce înseamnă asta? 
   Probabil faptul că pentru mulți, ceaușescu trăiește!
   Chiar dacă au votat Constituția, nu înseamnă că și știu ce conține ea! Presupun că dincolo de orice alte năzbâtii pentru care ONG-urile autohtone se dau de ceasul morții, ar trebui să stea nevoia imediată de educare a populației din punct de vedere politic: oamenii ar trebui învățați nu atât să adopte un câine fără stăpân, cât să înțeleagă rolul și atribuțiunile organismelor statului român - când majoritatea vor băga la tărtăcuță că președintele nu face drumuri, vor fi mai puțini câini de adoptat! Și credeți-mă că am folosit în mod intenționat termenul adopție în legătură cu câinii, tocmai pentru a demonstra nevoia de educație:
ADOPTÁ, adópt, vb. I. Tranz. 1. A înfia un copil. 2. A-și însuși felul de a vedea sau de a se comporta al cuiva, a accepta o părere, o metodă etc. 3. A accepta ceva în urma unui vot. – Din fr. adopter, lat. adoptare. (DEX)
   Precum sigur ați observat, adopția nu se poate referi nicidecum la ... câini!

   Educația politică a maselor este strict necesară: astfel vom reuși să devenim o societate normală în care badea sau gâdea nu-și vor găsi de muncă, astfel vom putea cere și obține imunitatea parlamentară NUMAI pentru declarații politice, astfel vom putea recupera (la nivel de stat și societate) sumele furate de diverși varani cărora încă le mai atârnă resturi de afaceri moarte printre colți!

   Inexistenta opoziție românească vorbește inutil când și când în parlament, lăsând puterea de capul ei, lăsând puterea să întoarcă lumea cu curul în sus și justiția la vremurile asesorilor populari! 
   Inexistenta opoziție românească se bazează pe reacțiile președintelui Iohannis, stând tupilată sub băncile parlamentului cel puțin până la sfârșitul acestui mandat!
   Inexistenta și impotenta opoziție românească nu folosește răgazul de până la alegeri pentru educarea alegătorului ci pentru „somnul cel de moarte”.
   Inexistenta opoziție românească nu se gândește la viitor ci numai la prezent, pregătind astfel încă mulți ani de guvernare de acum înainte celui mai toxic partid românesc după ratata alianță UDMR - România Mare!

   Ω

   Opoziția de astăzi ar trebui să bată țara, să bată televiziunile și radiourile și ziarele explicând viitorilor alegători cum stă treaba cu politica, cu promisiunile, cu valorile și cu responsabilitățile autorităților, ar trebui să explice populației lucruri elementare cum ar fi că parlamentul face legi și guvernul le aplică iar președintele le semnează, le promulgă și numește ambasadori ... 
   Opoziția, dacă vrea să câștige unele dintre viitoarele alegeri PE MERIT și nu pentru că dă peste noi vreo criză în timpul guvernării pesede, trebuie să-și educe electoratul! Altfel, Vasluiul va vota tot cu dragnea, că are mustață și-l „înjură pă Iohannis, tu-i mama lui dă neamț”!
   Cu asta ar trebui să înceapă DE ACUM lupta electorală a opoziției în vederea câștigării alegerilor viitoare, asta este ordinea firească a lucrurilor și nu paralizia și muțenia de acum!
NU CRED SĂ SE MIȘTE CEVA PÂNĂ LA DECLANȘAREA VIITOARELOR ALEGERI, PE CARE PROBABIL LE VOR PIERDE PENTRU CA APOI SĂ ACUZE ANEMIC pesede-UL CĂ I LE-A FURAT!
FALS! ÎN FELUL ĂSTA
ȘI LE VOR FURA SINGURI!
CA PE-O CĂCIULĂ ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu