Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 octombrie 2017

Cine imită o maimuță?

   De câțiva ani, media românească adoptând moda occidentală, ne bombardează cu diverși „specialiști” dispuși să ne învețe ce și cum să mâncăm: și nu vorbesc aici despre nutriționiștii de meserie care ar explica omului obișnuit cum stă treaba cu legătura dintre alimentație și colesterol, ci despre tot felul de pațachine care-și închipuiesc că odată cu mașini foarte scumpe primite cadou de la darnicii lor sponsori sexagenari +, vin și cunoștințele dar și dreptul de a-i învăța pe alții cum să se îmbrace, cum să se poarte și ce să mănânce!
   Partea cu îmbrăcatul și purtatul nu ne interesează acum, deși cele mai multe dintre ele par rupte din filme de comedie și vrem să vorbim numai despre cea cu mâncatul. 
   Iată așadar, cum la câte o emisiune absolut imbecilă, prezentatorii aproape analfabeți, presați de producătorii analfabeți presați la rândul lor de conducerea posturilor - conducere deloc analfabetă dar convinsă că profitul este singurul lucru care contează - discută fermecător cu câte o asemenea „specialistă”, una care merge la teatru în treningul la care asortează o falsă poșetă LV și un telefon roz sau auriu ori poate amândouă și află cam ce trebuie să mănânci, să bei sau ce mișcare trebuie să faci și, mai ales, unde! 
   Vine apoi categoria „specialiștilor” de meserie: ăștia sunt diverși medici care n-au nici o legătură cu domeniul alimentației și care fac practic oficiul de „promoter-i” ai diferitelor firme farmaceutice, recomandându-ne vitamine minune și pastile de slăbit. 
   Țin aproape sportivii/ele care știu ei/ele (dar nimeni altcineva) că frumos înseamnă lipsa formelor și aspectul de umeraș de haine: acestea sunt cele mai periculoase persoane pentru că îndeamnă pe un drum cel puțin periculos pentru sănătate! 
   Dar în top, se găsesc fără nici un dubiu, pseudo nutriționiștii care dau sfaturi absurde, fără nici o legătură cu realitatea și care există numai și numai pentru că media, în lipsa unor subiecte cu substanță, a creat această falsă problemă, umplând cu ea ore multe de program sau zeci/sute/mii de pagini lucioase de reviste „pentru femei”! Spun pseudo nutriționiști, pentru că atunci când cineva îmi recomandă ceai de floare de gură de canal sau infuzie de rahat de porumbel ori friptură de gheara dracului, are degeaba diplome ori atestate și este, cu siguranță, un ȘARLATAN!
   
   Atâta timp cât cei ce ne recomandă un stil de alimentație și de viață uită lucrurile esențiale de la care trebuie să pornească, nu merită atenția noastră! Iar lucrurile esențiale în natura românilor sunt:
- munca foarte diversă pe care o depun și care, spre surpriza specialiștilor despre care vorbeam, nu se rezumă la birou și mers la sală ci și la muncă fizică grea
- ciclul anotimpurilor și diversitatea mediului și temperaturilor, drept care vreau s-o văd pe o scândurică d`asta de călcat făcând față la munte în zile de iarnă cu viscol și minus cine știe câte grade muncind la pădure doar cu fructe de goji
- specificul național care ne-a învățat să mâncăm de post sau de dulce, să punem bază pe carnea de porc, să nu spunem nu unui pahar de vin și nici unei țuici lângă slăninuța afumată care așteaptă alături de un praf de sare și o ceapă spartă. Sunt atât de bine pregătiți acești specialiști, încât uită că mâncarea are și un rol ritual, că Paștele sau Crăciunul sunt indisolubil legate de miel și de porc și că asemenea sărbători cu friptură din semințe nu mai este sărbătoare!

   Așadar, nu știu cine i-a numit pe acești imbecili regii alimentației și ai frumosului, dar ei o iau de bună! Cea mai tare chestie am auzit-o la tv chiar zilele astea: trebuie să ne învățăm să mâncăm insecte, pentru că:
a) asiaticii mănâncă
b) Angelina Jolie le dă copiilor ei greieri prăjiți și-i mănâncă de parcă ar fi pufuleți
c) în 2050 vom fi nouă miliarde
d) actualele provizii de hrană și modul în care se produce ea nu ar fi suficiente pentru nouă miliarde.
   Notați vă rog că se prezintă o falsă problemă și false premize:
a) asiaticii mănâncă pentru că în cultura lor este un lucru obișnuit de mii de ani
b) poate să-i hrănească și cu pietre, dacă are notorietate nu înseamnă că o persoană trebuie imitată pur și simplu mecanic
c) în 2050 ESTE POSIBIL să fim nouă miliarde, nu știm ce ne rezervă viitorul - poate vreo Coree de Nord?
d) modul de producere a hranei evoluează constant, așa că nu trebuie comparat prezumtivul consum din 2050 cu posibilitățile producției din 2017!

   Care este scopul acestui tip de știri?
   Simplu: umplerea programelor cu gunoaie pe post de știri, promovarea unor false vedete pentru că cer puțin sau chiar plătesc să apară, publicitatea mascată pentru unele produse farmaceutice, săli de gimnastică sau alimente și, nu în ultimul rând ușurința acoperirii unei perioade mari de program cu vorbe goale! Notați vă rog că mai toate produsele acestea mult lăudate se ascund sub sintagma „supliment alimentar”, deci nu sunt declarate medicamente cu toate că se găsesc în farmacii, iar reclama se termină invariabil cu „dacă nu vă place ce se întâmplă, adresați-vă medicului!”
   Cât de idiot trebuie să fii ca să asculți de orice maimuță de la tv și să încerci să-ți schimbi modul de viață după indicațiile ei (ale maimuței), să mănânci nu cum ți-e bine ci cum spune tuta, să iei eventual și ceva medicamente recomandate de maimuță și, dacă se poate, să te și duci la sala maimuței? Dacă pe ecran, în locul umerașului de rufe vorbitor, ar apărea un cimpanzeu debitând aceleași prostii, i-ați urma sfaturile?   

   Ω

   A venit toamna și timpul pentru must și pastramă: nu le ratați, nu știți ce pierdeți!
VIAȚA SE COMPUNE ȘI DIN GUST, NU DOAR DIN FALSA FRUMUSEȚE A PĂTRĂȚELELOR DIN MINȚILE UNOR IDIOȚI!
Avem niște mii de ani de obiceiuri alimentare, obiceiuri modificate probabil în puțin câte puțin în multe zeci sau sute de ani și am constatat că ne este bine: 
de ce să ne schimbăm acum?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu