Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 octombrie 2017

Să mai credem?

   O anume saideh, ministrul dezvoltării, avea pe mână toți banii guvernului, distribuindu-i discreționar în teritoriu.
   O altă arătare, cu nume toxic și bacovian, avea pe mână toate fondurile europene, distribuindu-le la rându-i, ați ghicit, discreționar.
   Un păsăroi mai mult decât supraponderal, unul care n-a făcut în viața lui un drum nici pân` la pâine, n-a făcut nimic altceva decât prostii cu care a devenit ridicol chiar și în ochii propriului partid.

   Iată așadar, trei crai de la răsărit care au cedat locul la palatul Victoria altor profesori de limba sport ce-i vor înlocui la respectivele ministere inutile României și folositoare stăpânilor de la Belina.

   Să fie un prim șoc în pesede?
   Să fie brăileanul mai încăpățânat decât îl arată mutra?
   Să fie dragnea deja pe făraș?

   Este posibil, sunt de fapt posibile, pentru că în momentul în care în partid pierzi controlul butoanelor cu bani, devii neinteresant și lesne de aruncat din barca în care s-au îngrămădit rechinii pesede în locul știucilor cu care se încerca mituirea lui grindeanu! Am observat fără surprindere că din nou o acțiune importantă a pesedeului aduce cu sine declarații de unitate, de loialitate, de credință: astea de obicei sunt premergătoare mazilirii șefilor cei mari, făcându-ne să credem că lista „nemuritorilor” și „eternilor” iliescu, năstase ori bonta fi-va completată cât de curând cu un dragnea liviu pe care așteptăm să-l vedem acoperindu-și discret, cu o haină, mâinile împreunate în față ... 

   Ω

   S-a dus (deja) amorul?
   La cât de mult rău economic au făcut pesedeii, la cât de mult au crescut prețurile urmare a declarațiilor imbecile și iraționale, la cât a ajuns Robor-ul, la cât de tare s-a umplut țara de hârburile (să nu spun gunoaiele) altora, la cât de mult a scăzut nivelul de trai al celor ce muncesc pentru a crește al celor ce stau cu mâna întinsă la stat, la cât de multe prostii au făcut, ar merita să joace cineva cu ei spânzurătoarea!
   Politică, bineînțeles!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu