Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 mai 2018

Asasinii cu epoleți

   M-am cutremurat (la propriu!) aflând amănunte legate de ultimul accident grav din Ungaria, accident soldat cu morți (mulți), pagube materiale (mari) și întrebări cărora încercăm să le răspundem în locul celor abilitați să o facă dar n-o fac!
   Așadar, ce s-a întâmplat?
   Păi s-a întâmplat cam așa ...

   Un „băiat” care avea o dubă nenorocită, veche de peste 20 de ani, făcea transport de persoane pe rute internaționale: mașina veche, nu avea licență pentru așa ceva și, suplimentar, avea și talonul (vom folosi numele curente, populare, în locul celor polițienești și oficiale) reținut pentru defecțiuni! Ce făcea dar „băiatul”? Făcea ceea ce știa el să facă, adică transport internațional de persoane!

   ȘI PARE-SE, NU A DERANJAT PE NIMENI!
   A trecut fără talon prin frontieră!
   A circulat în țară fără talon!
   A circulat cu defecțiuni!
   A prestat activități comerciale fără să aibă dreptul!
   Și ... nu a interesat pe nimeni!
   În acest timp, „băiatul”, ținea să-și arate în direct (live adică pentru cei care nu știu limba română!) mutra de recuperator exact atunci când se afla la volan: nici unul dintre cei cu care se conversa scris sau vorbit nu a considerat că este periculos ce se petrece și că au/are și ei/el o parte din vină în cazul unui accident! 
   Poliția rutieră, acel organism al statului român plin de despletite purtătoare de cuvânt, nu știe să intre pe site-urile unde se transmit astfel de grozăvii și își accesează numai propriile conturi de FB! 
   Poliția rutieră care s-a specializat în acțiuni de tipul „hei-rup” va ieși din nou pe stradă, organizând niște filtre în urma cărora se va lăuda cu câte permise a reținut, câte taloane a suspendat și câte amenzi a dat!
   Poliția rutieră face exact ceea ce a învățat de la mai marii statului român: NIMIC!
   Poliția rutieră nu se află în trafic!
   Poliția rutieră nu are acțiuni de prevenire!
   Poliția rutieră asigură drumul liber coloanelor oficiale dar nu este interesată de cetățeni!
   Poliția rutieră se întoarce cu spatele atunci când se petrece vreo infracțiune sau contravenție: un exemplu este obligația de a amenda administratorii drumurilor care nu respectă standardele de circulație - numărați singuri gropile pe unde circulați, pentru că poliția nu amendează primarii până ce-i satură și-i obligă să-și facă treaba ci, preferă să stea cuminte (o fi și vreun ordin la mijloc?)!
   Poliția rutieră nu vede că peste 70% la sută dintre șoferii români conduc vorbind sau (mult mai grav) scriind mesaje pe telefon: noi, ceilalți, îi vedem, ba chiar am înțeles că dacă un șofer merge prea încet și ezitant este ocupat cu telefonul, doar poliția rutieră nu vede!

   POLIȚIA RATIERĂ ESTE PRINCIPALUL VINOVAT PENTRU TRAGEDIA DIN UNGARIA ȘI PENTRU MAREA MAJORITATE A ACCIDENTELOR DIN ȚARĂ ȘI DIN STRĂINĂTATE ÎN CARE SUNT IMPLICAȚI ROMÂNI!

POLIȚIA RUTIERĂ ESTE PRINCIPALUL VINOVAT PENTRU JUNGLA CARE A DEVENIT CAROSABILUL ÎN ROMÂNIA!

POLIȚIA RUTIERĂ ESTE VINOVATĂ PENTRU TOATE ABSURDITĂȚILE DIN TRAFIC, PENTRU TRECERI DE PIETONII PUSE ÎN CURBĂ FĂRĂ VIZIBILITATE, PENTRU SEMAFOARE ÎN MIJLOCUL DRUMULUI PENTRU MAGAZINE, PENTRU GROPI, PENTRU SEMNALIZAREA DEFECTUOASĂ, PENTRU FAPTUL CĂ 
NUMAI IDIOȚII MAI RESPECTĂ CODUL RUTIER

POLIȚIA RUTIERĂ TREBUIE REFORMATĂ ȘI „CIVILIZATĂ” ÎN MOD REAL, PUSĂ LA TREABĂ SPRE BINELE NOSTRU AL TUTUROR!

POLIȚIA RUTIERĂ TREBUIE SĂ NE SPUNĂ CUM ESTE ORGANIZATĂ ÎN BIROU ȘI PE STRADĂ!

POLIȚIA RUTIERĂ TREBUIE SĂ NE SPUNĂ CINE ȘI CUM RĂSPUNDE DE UN SECTOR DE DRUM, IAR ACEL PERSONAJ TREBUIE TRAS LA RĂSPUNDERE DACĂ ESTE CAZUL: CEI PE CARE-I PLĂTIM SĂ NE AJUTE SĂ CIRCULĂM ÎN SIGURANȚĂ, CORECT ȘI CÂT MAI RAPID TREBUIESC 
RESPONSABILIZAȚI!

   Ω

   Până nu se vor lua măsuri la nivelul poliției rutiere, până ce nu va avea și alte responsabilități decât să numere morții și răniții, până nu-și va face datoria PE STRADĂ, până atunci deci, poliția rutieră rămâne principalul vinovat pentru traficul din România și un
ASASIN CU EPOLEȚI
pe care, culmea, 
ÎL ȘI PLĂTIM! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu