Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 mai 2018

Entr`acte: oldboys și posibilul cântec de lebădă!

   Astăzi, pe seară sau chiar la noapte, jocul cu bile numit snooker își desemnează noul campion mondial în finala începută încă de ieri. Anul acesta, rezultatul ne va aminti în mod sigur de un concurs pentru vârstnici, meciul decisiv jucându-se între doi foști campioni mondiali și câștigători a multe, a foarte multe turnee, ambii trecuți de 40 de ani: John Higgins și Mark Williams!

   Turneul a fost plin de surprize, încât un meci pentru titlul mondial între tânărul Wilson și mereu nerealizatul Hawkins părea dintr-o dată nu doar posibil și chiar probabil! Surprizele au început din primul tur și primul meci, Mark Selby, cel pe care-l doreau aproape toți amatorii de snooker și bookmaker-ii într-o finală cu Ronnie O`Sullivan, ieșind fără pic de glorie din competiție: Ronnie l-a urmat și el, în al doilea tur, părând dintr-o dată că turneul va fi la cheremul liniei a doua a acestui sport. Tot la capitolul surprize putem trece lipsa totală din prim planul finalului competiției a jucătorilor chinezi, jucători care par a ataca orice turneu în haită, sfârșind până acum prin a demonstra că nu este adevărat: cantitatea nu bate calitatea!

   Un cuvânt despre Kyren Wilson: „puștiul” pare a avea viitor dar, din păcate, încă nu pare a avea și charme-ul marilor campioni ai acestui joc. 

   În sfârșit ... în finală așadar, după lupte cu adevărat grele și foarte lungi, se întâlnesc doi foști campioni mondiali, oameni cu un joc de bună calitate și pe care mulți dintre noi nu-i mai vedeam capabili de asemenea performanță: bravo lor!

   Indiferent care dintre cei doi va câștiga, prezența lor ne-a bucurat pentru că am așteptat un regal!

   Ω

   Să nu uităm un amănunt foarte important:
ACEST TURNEU POATE FI PENTRU ORICARE DINTRE EI SAU PENTRU AMÂNDOI
CÂNTECUL DE LEBĂDĂ AL UNEI CARIERE DE ZECI DE ANI!
SĂ PRIVIM AȘADAR! 
ȘI SĂ NE BUCURĂM!
(Ce bine că aici degeaba are dragnea favoriți!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu