Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 mai 2018

Traducere din română în română

   Senatul a adoptat tacit un proiect de modificare a unei legi!
   Tacit, adică senatorii au fost de acord „in corpore” cu modificările aduse unei legi oarecare, considerând că ele nu mai merită discutate!
   Adică opoziția pe care o îndemnam să bată la ușile alegătorilor și să le explice pe înțelesul lor ce porcării inimaginabile imaginează 
pesede-ul, opoziția va să zică, a fost de acord cu propunerile lui rădulescu-mitralieră și nu a mai discutat legea, trimițând-o direct camerei deputaților care este for decizional!
   Dar despre ce lege vorbim?
   Despre legea anti corupție, mai exact legea 78/2000, care va suporta modificarea articolului 12 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor anticorupție, astfel încât presa și nimeni altcineva să nu mai poată folosi informații ce nu sunt destinate publicității! Nu vi se pare important? Poate nu este ... dar un ziarist va fi pasibil de pușcărie de la 1 la 5 ani atunci când va scrie că un parlamentar și-a angajat nepotul/nepoata pe post de consilier, sau când scumpul nostru primar de la sectorul 3 dă și de zece ori prețul unui arbust sau al unui coș de gunoi, cel ce va afla și face public faptul că firma care a câștigat licitația este a unui fin va face pușcărie!
   Mai vreți și alte exemple?
   Dacă cineva va spune că fostul primar din Săcele (Brașov) și-a angajat ginerele șofer, iar acum acesta se plictisește în vila-i obținută cinstit din munca cu covrigul bugetar, va putea fi pedepsit la fel, pentru că publicul larg nu are dreptul să afle asemenea lucruri decât atunci când curații autori ai faptelor de mai sus ar fi eventual trimiși în judecată! Și nici atunci presa sau publicul larg nu vor putea discuta mersul procesului, că sare consiliul anti discriminare să le apere onoarea „nereperată”!
   pesede nu uită că majoritatea cazurilor de corupție care-i dor au fost făcute publice de presă și chiar de oamenii obișnuiți, așa că pesede ia măsuri!
   Înțeleg că pesede ia măsuri, dar opoziția de ce tace?

   Ω

   pesede se poartă de parcă ar rămâne veșnic la putere!
   Suntem siguri că nu este așa: problema este când se va produce schimbarea:
CU CÂT MAI REPEDE, CU ATÂT MAI BINE!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu