Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 mai 2018

Săriți! HOȚII!!!

   Neamul românesc are multe proverbe despre hoție și hoți, însă de la un timp, alegătorii de stânga le-au cam uitat:
Hoțul trece drept boier când hoția îl îmbogățește.
Hoțul plânge că-i dus la spânzurătoare, dar nu se căiește că e hoț.
Dacă ai furat o dată, ești hoț pentru toată viața.
Hoțul din casă e greu de descoperit.
Hoția merge mână în mână cu domnia.
Hoțul zice c-a glumit / Când vede că l-ai zărit.
Hoțul de la hoț învață.
Hoțul neprins e negustor cinstit.
și, bineînțeles
Cine fură azi un ou, mâine va fura un BOU!

   Nu sunt astea toate, dar sunt suficiente.
   De ce le-am adus în discuție?
   Pentru că ...
... în programul legislativ al Guvernului pe 2018 se menționează că după 1 iulie contribuțiile CAS (respectiv contribuțiile de asigurări sociale aferente pensiei) sunt încasate integral la buget”, cususpendarea contribuțiilor în perioada 1.07 - 31.12.2018
   Dar și că ...
... se va stabili ocontribuţie a angajatului în suma fixă de 84 de lei în primul an”, contribuţie carecreşte anual până la 125 de lei în anul 5şi va fidedusă din impozitul pe venit”.
   În paralel existând și o ...
... contribuție a angajatorului „egală cu a angajatului şi dedusă din impozitul pe profit în funcţie de mărimea companiei (50, 25, 10 angajaţi”.
   Ce înseamnă toate astea?
   Nu, nu înseamnă ce declară roșcata de la muncă cum că
„Este o soluţie a Comisiei de Prognoză, nu s-a transpus într-o OUG, nici nu se va transpune. Nu suntem de acord cu ea. Infirm categoric. Nu se va întâmpla pentru că trebuie să ajungă la Ministerul Muncii.”
   Nici gând, înseamnă că:
a) picul de stabilitate realizat de guvernul Cioloș într-un an s-a dus și că guvernul acesta caragialesc este în corzi! Dar asta știam ...
b) înseamnă că banii aruncați în salariile bugetarilor nu au fost fundamentați în baza unor resurse ci că ...
c) pesede-ii au sperat permanent să pună BNR-ul cu botul pe labe pentru a tipări monedă fără acoperire! Și cum BNR-ul se încăpățânează să respecte o anumită țintă de inflație, guvernul ar trebui să aducă bani de acasă!
d) mai înseamnă că cetățenii au semnat un contract în baza căruia își asigurau bătrânețea economisind, iar acum un HOȚ mare de tot vine și le fură liniștea senectuții, luându-le posibilitatea asta și lăsându-i să cotizeze la cel mai păgubos sistem de sifonare a banilor!
e) înseamnă că degeaba a dezechilibrat impotentul nostru guvern piața muncii prin plata exagerată a ineficienței evidente a sistemului bugetar, pentru că simte nevoia să introducă un nou impozit după ce abia le-a scos pe alea vechi, un impozit pe ANGAJAT și unul egal cu acesta pe ANGAJATOR! Unde or fi acum minunile alea cu trecerea tuturor dărilor la angajat oare?
f) Înseamnă că ne mint ordinar și că este timpul să-și ia tălpășița!

   Să nu uităm declarațiile lui tăriceanu privind bieții tineri #REZIST care se lasă păcăliți și nu ascultă sfaturile părintești ale unei totalmente lipsite de grație grațiele, să nu uităm ce spune proverbul acela din bătrâni „DACĂ AI FURAT O SINGURĂ DATĂ EȘTI HOȚ TOATĂ VIAȚA!” și să cerem suspendarea sentințelor cu suspendare!

   Acum este timpul pentru ca opoziția parlamentară să iasă la luptă: în parlament prezența lor este inutilă dat fiind evidentul refuz al puterii de a dialoga, așa că decât să-l legifereze pe un iordache sau nicolicea, mai bine să plece în țară și să bată din poartă în poartă și să vorbească cu oamenii, să le spună și să le explice, pentru că o simplă cădere a funestului guvern pesede acum ar repeta istoria din 2016: ar veni un guvern neimplicat politic care ar redresa situația iar pesede-ii ar câștiga din nou alegerile cu promisiuni seci, goale și fără acoperire!

   Ω

   Așadar ...
SĂRIȚI, HOȚII!
   P.S. Vă place ce ne-ați ales?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu