Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 aprilie 2019

Deja votăm?

   Zilele trecute, Petru Groza și Zăroni au fost prin țară cu sacul cu promisiuni! Și cine promite mai bine decât dr. Petru Groza? 
   Nimeni, bineînțeles: până și Zăroni s-a fâstâcit la o întrebare despre bani, dar șeful lui de partid nu a stat la discuții și le-a răspuns oamenilor simplu, pe înțelesul lor, că din sezonul următor pesede-ul va dubla alocația pentru roșii, alocație la care se vor adăuga bani pentru semințe, pentru solarii, pentru încălzire, pentru folie dublă, pentru hârtie igienică ... stați așa că am făcut două greșeli: nu era pesede-ul ci pecere-ul și, hârtia igienică nu era pentru cultivatorii de roșii ci era chiar sulul ăla cu care a venit la televiziune Rebengiuc în `89! Și a mai promis alocații pentru morcovi, ridichi-i, gulii, salată, pentru orice le trece oamenilor prin cap, el a promis alocații și subvenții, că doar nu dă de la el și șerbănică a cerut deja aducerea rezervei naționale de aur în țară! 
   Așadar, spus pe scurt, dracnea a plecat în campanie electorală mascată și a început să promită marea cu sarea, inclusiv alocații de peste € 6000 pentru cultivatorii de roșii, plus bani pentru celelalte „mărunțișuri” (hârtia igienică o păstrează pare-se pentru el!)! Și pentru că nu era destul, a început să amenințe autoritățile că nu fac controale pentru verificarea importurilor de legume, legume care intră în țară, vezi Doamne, prin contrabandă, deci fac concurență neloială producătorilor autohtoni și sunt de proastă calitate! Bineînțeles că au și început controalele și suntem curioși dacă-și vor permite controlorii să deranjeze mafia arabă a fructelor și legumelor, cea care face legea în domeniu în ultimii 30 de ani!
   Oricum am lua-o, dracnea Petru Groza amenință angajații statului, propunându-le să plece acasă dacă nu-și fac treaba așa cum vrea partidul și iubitul lui conducător, drept care întrebăm: ei de ce să plece dacă noi îi rugăm pe dracnea, veorica, daia &Co să plece acasă încă de acum peste doi ani, iar ei nu vor? 
   BINEÎNȚELES CĂ TOATE PROMISIUNILE SE BAZEAZĂ PE UN SINGUR LUCRU:
SĂ MAI FIE pesede-UL LA PUTERE!
AȘADAR, HAI LA VOT!

   Ω

   Mă întrebam cu cine i-ar înlocui pesede-ul pe eventualii plecați și singurul răspuns care-mi vine în minte este că linia întâi a pesede-ului a adus cu sine linia a doua, aceasta a tras „la oraș” linia a treia, etc, etc, că a ajuns Bucureștiul să aibă în circulație mai multe mașini cu număr de Teleorman decât reședința de județ! 
   Ce să fie asta, ce să însemne?
   Ne-o pregăti dracnea vreo lovitură de tarla pe model sovietic și și-a adus trupele? 
   P.S. Lăsând gluma la o parte: de ce or fi atât de multe mașini de Teleorman în ultima vreme în București?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu