Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 iunie 2020

Je suis ...


   Acum câtva timp, niște teroriști nemernici au făcut prăpăd într-o redacție pariziană: urmarea? Într-o clipă, printr-o masivă solidaritate, a devenit de bon ton să fii ... Charlie!
   Apoi, un alt val de solidaritate a lovit femeile deși chiar și unii bărbați au gândit „me too”!
   Acum, după altele mai mărunte cum ar fi „rezist”, a apărut o noutate absolută sau care ne pare absolută: „I can't breathe”! Este adevărat că gestul polițistului este din start abominabil, dar la ce s-a ajuns acum frizează absurdul: proprietarul magazinului în care a fost Floyd arestat este cel ce a chemat poliția pentru că victima ar fi încercat să plătească cu o bancnotă falsă! Bine, nu este obligatoriu ca el să fi fost autorul falsului, nici nu putem ști cu siguranță că știa de existența lui și nu era la rându-i păcălit dar, se pare că la apariția poliției, s-ar fi opus arestării! Trebuie să observăm cum crima polițistului începe, ușor ușor, să se transforme în crima de a fi alb într-o lume în care minoritățile dictează prin dreptul de a fi minorități! Vă rog să nu fiți de acord, vă rog să mă blamați dar în locul polițistului (în USA nu în România!) ce ați fi făcut? Îl lăsați să scape? Condamnați-mă cât vreți, dar nu cred că nu vă făceați datoria! Da, este revoltător că s-a ajuns la moarte de om, dar să te dai cu capul de pereți numai pentru că a fost moarte de negru  și nu că ar fi fost folosite proceduri incorecte și forța poate exagerată, este la fel de revoltător (văd că ei nu-și spun afro americani la fel cum țiganii noștri nu-și spun rromi)!

   Așadar, acum când majoritatea din toată lumea trebuie să se supună minorităților de orice fel, a început să ni se pară normală reacția specialiștilor în corectitudine politică, cei care declară că nu pot respira, a început să ni se pară normal că ni se spune că viața unui negru contează și nu că viața unui om contează, etc, etc.

   În spatele întregii povești stau se pare alte interese, anume interesele guvernatorilor care nu sunt de acord cu Trump și care, în vederea alegerilor ce se apropie, îi pregătesc înfrângerea: vi se pare normal ca din motive politice orașele și cetățenii obișnuiți, afacerile, bunăstarea, sănătatea și securitatea lor să fie lăsate la discreția unor bande de huligani (și albi și negri)? Dacă vi se pare normal, judecați-mă, condamnați-mă și declarați că „viața unui negru contează” sau/și că nu puteți respira, apoi îngenuncheați în fața publicului nedumerit sau entuziasmat!

  

   În caz contrar, respirați adânc, spuneți-vă că viața oricărui om contează și nu mai imitați orice prostie numai din dorința de a fi într-un așa zis rând cu lumea!
   Așa gândește un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu