Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 iunie 2020

O glumă ...


   În Rusia, are loc o amplă acțiune de vot, un referendum, rezultatul acestuia urmând să spună atât țării pravoslavnice cât și lumii întregi dacă rușii vor în continuare un tătuc sau dacă vor democrație. Însă, cum România nu a cunoscut democrația decât în perioada 1866 – 1947, adică circa 80 de ani și chiar și ăștia cu sincope și lucrul se cunoaște în dezvoltarea și reacțiile societății, nu mai există nici un fel de curiozitate în legătura cu Rusia care din domnia țarilor de sânge a trecut direct sub domnia țarilor roșii! Credeți că votul poate fi negativ? Este imposibil să fie negativ sau cu prezență redusă, tocmai de aia se votează timp de o săptămână!
   Un vot negativ ar fi un vot anti Putin, un vot anti Putin este un vot anti Maica Rusia, un vot anti Maica Rusia este un vot pro occidental, un vot pro occidental este un vot dat americanilor și NATO, așadar este un vot trădător!
   Există ruși trădători?
   Poate acolo, unu doi spioni fugiți la americani dar în rest, toți își iubesc țara și fac oricând orice pentru ea!
   În fraza de mai sus stă explicația diferențelor dintre occident și orient: dacă în apus drepturile omului depășesc de multe ori interesul național, în răsărit omul este o simplă rotiță în angrenajul statului care nici măcar nu este perceput ca totalitar ci ca un părinte grijuliu!
   Cum este mai bine?
   Cum preferați?
   Educația din cele două sisteme pune evident în imposibilitate relația cordială între cei crescuți cu Miorița, Ciprian Porunbescu, Baltagul și Meșterul Manole și cei educați cu Agatha Christie, Saramago, Queen și Pink Floyd în plus față de cei de mai sus: am vrut să dau exemple rusești dar ... astea mi-au venit ...

   Ce vă închipuiți? I se va da lui Putin prilejul de a conduce luminat Rusia câte zile o mai avea el?
   Dacă gândiți NU, sunteți naivi!
   Dacă gândiți DA, sunteți educați aici, în răsărit!
   Dacă nu vă interesează ci vă doare mai mult de poluarea aerului și a apelor, de tăierea pădurilor, de cruzimea arătată animalelor sau de curățenia orașelor, sunteți pe calea cea bună, sunteți pe drumul de la răsărit la apus, sunteți probabil în momentul în care veți face pasul spre civilizația de tip occidental!

  

   Vi se pare exagerat?
   Nici gând: închipuiți-vă că cineva ar lua un interview lui – să zicem – dracnea și că acel cineva ar încerca să-l transforme pe fostul rege al Teleormanului din agresor/prădător într-o victimă inocentă! Vedeți cu ochii minții o asemenea întâmplare la o televiziune din România? Da, o vedeți cu siguranță ... în concluzie, atâta timp cât așa ceva este posibil într-o țară membră UE și NATO, gândiți-vă ce este posibil în Rusia! Cu toată canicula, mă ia cu frig ... mă ia cu frig pentru că simt că în `89 nu am ales nimic, alegerea abia acum are loc, fiind noi aproape în situația vecinilor unguri care par a fi ales sistemul rusesc atribuindu-i lui Orban Viktor prerogative demne de Sfântul Ștefan!
   Ce vom alege noi?
   Încotro ne vom îndrepta noi?
   Cu cine vom merge noi?
   Nu știm încă ... vom afla într-un timp oarecare!
   Cât despre referendumul rusesc, rezultatul este - cred - deja cunoscut!
   Așa gândește un om ... de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu