Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 iunie 2020

Cap in cap


   A venit si relaxarea!
   A venit si relaxarea izbavitoare, eliberatoare, incantatoare …
   Sa fim seriosi: a fost chiar atat de ingrozitor de rau?
   Nu spun ca a fost bine dar nici puscarie curate cum vor unii sa para, nu a fost!
   Atunci? De ce aceste reactii? Hai sa vedem …
   Acum vreo doua luni, media din toata lumea ne impuia capul cu numarul de I,bolnaviti, de morti, de isolate si ventilatoare de ziceai ca suntem toti angajati la institutul de statistica sau la morga! Nu puteai deschide un aparat oarecare (altul decat rasnita de cafea) ca numai peste asta dadeai: morti, bolnavi, imagini si stiri apocaliptice!
   Astazi, cand vedem clar ca dracul desi negru nu a fost chiar atat de negeru, aceleasi medii de informare uita de sperietura de Halloween pe care ne-au servit-o luni la rand si devin, peste noapte, aparatorii drepturilor si libertatilor cet[tenesti, ne vorbesc despre concetatenii nostril care in sfarsit se pot duce la mare si se pregatesc sa ne arate din nou cate un tigan etalandu-si lantul(urile) din aur in timp ce ne spune ranjind cate sticle de sampanie de cate 1000 € a comandat el in club intr-o noapte nu atat pentru el cat sa moara dusmanii lui – bineinteles ca cei mai multi romani au acum problema veniturilor, nu a mersului pe litoral!
   Acum, media nu mai vorbe;te decat in fuga despre repornirea economiei, despre redeschiderea granitelor in UE!
   Acum media are timp pentru fotografia de la ziua lui orban (ce tampenie sinistra petrecerea asta) uitand sa se intrebe cine are atata minte incat sa o faca publica!
   Acum media a uitat sa-;I aminteasc[ cat inseamna banii ce ne vor veni de la UE!
   Acum media nu scoate din arhive declaratiile unor sefi pesede anti UE!
   Acum actiunea media se bate cap in cap cu cea de acum doua, maximum trei luni!
CAP IN CAP!
   De ce?
  
  

   Pentru ca ceea ce inseamna putere in stat a fost gresit inteles: media crede ca exista pentru a crea sensational si nu pentru a informa, media crede ca stiri inseamna un accident filmat de un amator cu telefonul, media crede ca nu conteaza ce ai spus ieri ci numai ce rahat mananci ACUM!
   Acest sistem al latratului fara responsabilitate este unul dintre factorii de tampire a consumatorului de stiri, un motiv pentru care multi prefer internetul televiziunii clasice.
   Se va schimba ceva?
   Sunt convins ca nu, atata timp cat televiziunile nu vor cheltui si altceva decat timp pentru a arunca in public cele mai commode si mai proate stiri cu putinta!
   Nu se va schimba nimic atata vreme cat media nu va avea nici o responsabilitate!
   Asa crede un om, de pe strada …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu