Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 mai 2020

Dezamăgire


   Liberalii au venit la putere pe un uriaș val popular de susținere: să recunoaștem că toți am avut alte așteptări de la penele decât de la pesedeul țații veorichii! Și până la un punct, lucrurile chiar sunt astfel, măcar dacă vreți și faptul că orban vorbește liber: prost, dar liber! În rest, diferențele dintre cele două entități sunt minore, sunt de fapt atât de mici încât ne întrebăm de ce este mai bună Vrancea decât Teleormanul: nu găsim răspuns pentru că cele două sunt identice – am convingerea că în cele două județe sunt mulți oameni de calitate dar, am și convingerea că aceștia nu le sunt neamuri politicienilor ajunși cu schimbul la putere!

   Vreau să dau un singur exemplu de lucru făcut absurd de prost, în înțelegere tacită dacă nu și în disprețul electoratului tâmpit care-i mai crede diferiți: legea privind exportul de lemn!
   Ei bine, această hârtie igienică numită lege, prevede în mare că se interzice exportul de lemn neprelucrat în exteriorul UE!
   Bună treabă, nu?
   Adică mafia politico economică a lemnului nu are deja firme în Bulgaria sau aiurea care importă lemnul de aici și îl trimit nestingherite oriunde în lume?
   Adică Austria cea stăpână pe pădurile și lemnul României nu este membră UE?
   Ce se întâmpla dacă lemnul era declarat resursă strategică și se interzicea exportarea lui altfel decât prelucrat cel puțin în proporție de 90%, adică mobilă demontată tip IKEA?
   De ce așa cum bine au făcut scoțând armata și jandarmii pe străzi pentru respectarea carantinei, nu procedează și cu pădurile trimițând forța de intervenție a statului în zonele periclitate?
   De ce nu spune nimeni că șefi de ocol silvic (Horj este doar un exemplu, ca și Ion Tabugan de altfel) își permit investiția uriașă de a deveni deputați sau senatori?
   De ce nu se întreabă nimeni de unde au banii ăștia?
   Cât de mari sunt interesele dacă se pune în pericol până și siguranța națională pentru îmbogățirea unor hoți români sau străini dar toți cu gulere albe? Nu-mi spuneți că se îmbogățesc amărâții care lucrează prin parchete sau care fac transport: ăia abia au bani de azi pe mâine, deci nu ei sunt beneficiarii adevărați ai jafului!

   Noi ne-am așteptat ca pe lângă dispariția miniștrilor de tip dracnea sau pintea să dispară și defrișările dar ... dar a apărut ștefan ion de Vrancea iar defrișările continuă și mai sălbatic!

  

   Să ne declarăm dezamăgiți?
   Ar fi prea puțin!
   Să nu mai votăm peneleul?
   Da, deși este tot prea puțin!
   Pe cine să votăm, pe cine să aducem la putere dacă stânga și dreapta se dovedesc de fapt identice?
   Din această dilemă, omul de pe stradă nu poate ieși!

ÎNCĂ ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu