Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 mai 2020

Liberté, égalité, fraternité


    A fost surprins un funcționar al statului ne respectând legile statului și statul nostru drag și de oameni iubitor l-a iertat de pedeapsa cea de cale bună și înțeleaptă aducătoare, considerând că nu se face vinovat de încălcări ale nici unei legi ...
   Dacă nu ați priceput, vă pot traduce: teodosie al Tomisului a făcut mare slujbă mare și a împărtășit credincioșii CU ACEEAȘI LINGURIȚĂ! Iar când unii s-au plâns, procuratura a găsit cu cale să ne arate din nou obrazul, adică corb la corb nu-și scoate ochii, adică sfinția sa este aliatul nostru, al statului, așa că nu oți vrea acuma voi, niște amărâți de plătitori de salarii și sporuri și biserici și merțane să-l pedepsim tocmai pe aliatul nostru de nădejde, cel care cu ochi vicleni de vulpe a mai băgat odăjdiile sfinte și-n niște bani europeni dar pe care dacă nu l-a trăznit patronul lui spiritual, sfântul Dumnezeu adică, să-l trăznim noi, niște bieți oameni, niște angajați ai statului care, se știe, este aliatul bisericii și invers?

   Păi atunci, de ce nu este statul aliatul propriilor cetățeni?
   De ce simte statul nevoia să se alieze cu cotoroanțele masculine cu ochi de vulpe și gheare de vultur hoitar și nu cu cei ce-l susțin și-l plătesc?
 
   Întreb pentru că procuratura Constanța a declarat că nu se pornește acțiune de urmărire a vulpoiului pentru că nici un preot nu este bolnav și nici un credincios nu s-a îmbolnăvit dar, bineînțeles că apare și aici un dar, dar, uită procuratura să ne spună că:
-          nu au fost testați nici unii nici alții pentru covid
-          nu a trecut suficientă vreme pentru a vedea dacă s-a îmbolnăvit sau nu cineva (perioadă de incubație și alte prostii ne popești)
-          bolnav putea fi un credincios și să transmită infecția, nu numai un popă
-          legea nu vorbește despre pedeapsă în cazul îmbolnăvirii ci de pedeapsă în cazul nerespectării criteriilor minime de distanțare și protejare anti îmbolnăvire (vezi petrecerea din Herăstrău)!
   Ne poate răspunde procuratura cum stă aici treaba cu respectul legilor și al cetățeanului?
   Ne poate răspunde procuratura și justiția în general unde s-a ascuns egalitatea proclamată în titlu și articolul din constituție care spune că suntem egali în fața legilor?

  

   A propos, că eram să uit: dar pe țiganii din Țăndărei care au ieșit câte zece pe uliță la un grătar, ăia de n-au infectat pe nimeni, de ce i-ați amendat? În ce mod este diferită încălcarea legii în cele două spețe? Sau a fost mai periculoasă baba aia de 82 de ani care are de plătit 2000 de lei amendă pentru că și-a udat grădina de vis a vis de casă dar nu avea declarație?
   Adică apucăturile pesede-ului au rămas neschimbate?
   Adică am cheltuit aiurea cu alegerile și campaniile electorale și schimbarea de guvern?
   Așa se întreabă un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu