Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 mai 2020

Realitatea ireală


   Trăim vremuri ciudate ca să nu spun interesante, vorba chinezului! Și pentru că vorbim despre chinez, să spunem că tocmai acolo pare a se fi născut ciudățenia: laboratoare din Wuhan lucrează sau au lucrat cu viruși de tip corona dar nu de la ei a scăpat actualul bau bau! Apoi, conform legii, fiecare chinez are obligația de a avea și de a purta mereu asupra lui un telefon mobil – a propos de libertatea care ne-a fost răpită în USA și Europa – dar un inventar de ultimă oră arată că mai mult de două milioane de chinezi au renunțat la abonament, lucru posibil dacă respectivii au plecat din țară (nu, nu au plecat!) sau dacă au plecat ... dincolo! Guvernul chinez se jură că are toți cetățenii pe inventar dar că virusul a fost produs în USA, abonații nu ies la numărătoare și în multe localități sateliții văd cum se dezvoltă cimitirele!
   În timpul ăsta, USA cred că cea mai bună soluție pentru stoparea covid-ului este să nu-l bagi în seamă, deși suedezii care au procedat așa declară că este o soluție proastă! În USA numărul îmbolnăvirilor este uriaș, sistemul medical este aproape în genunchi, oamenii se agită plini de cinism (să moară 1% din populație dar să meargă economia!) iar Rusia trimite ajutoare necerute cam ca în Italia, adică ventilatoare inutilizabile – unul identic a provocat un incendiu într-un spital din St. Petersburg și cinci morți!
   Pentru că tot suntem la Rusia, să spunem că irealitatea atinge cote sovietice, la peste 200.000 de bolnavi, vecinii noștri de peste Ucraina declarând ... 2000 de decese! Adică absurd de puține: cred că mai mulți medici au murit  căzând peste geam decât acești 2000 de declarați!
   Ucraina ne urmează îndeaproape, constatând și vecinii din imediata noastră apropiere că nu au de nici unele dar că trebuie să facă ceva: îmi sună cunoscut ...
   Europa a început să mai înmoaie restricțiile, ceea ce a dus așa cum era de așteptat la un ușor reviriment al numărului de îmbolnăviri! Era de așteptat, iar acum problema este dacă această cifră va crește în continuare sau va stagna natural.
   Tot în Europa, o țară care trăiește preponderent din turism, adică Grecia, se agită în legătură cu un așa zis pașaport medical, etc, etc, de parcă atunci când palicarii vor simți foamea îi va mai interesa ce scrie pe peticul de hârtie scos la imprimantă de oricine vrea să păcălească sistemul.
   Italia încă nu spune nimic legat de turism dar redeschide ușor ușor țara în timp ce Spania pare a se gândi serios la prelungirea măsurilor de carantină.
   Germania demonstrează din nou că este pe propriul ei continent și stăpânește cu mână forte epidemia.

  

   Ce va mai fi?
   Vom vedea după ce și la noi se va renunța oficial la măsurile de restricție la care deja marea majoritate a populației a renunțat!
   Ce va fi?
   Irealitatea prezentată drept reală de China și Rusia o fi reală?
   Sau ne așteaptă un val doi și mai puternic?
   Așa se întreabă un om, care privește strada ...  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu