Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 mai 2020

Un schimb necesar?


Cazul ion ștefan de Vrancea:
-          imediat după instalarea Guvernului Orban finul său de cununie, Jan Florin Vasilache, un tânăr medic veterinar, a fost uns consilier personal al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. A intrat în cabinetul ministrului direct din funcţia de consilier debutant la Direcția Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor Vrancea, fiind remarcat pentru lipsa de reacție profesională la orice stimul.
-          Soția vărului său primar, Dorina Ștefan, a fost numită în funcţia de director al Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în luna februarie, până la acel moment ocupând numai funcţia de consilier în respectiva instituţie.
-          Presa vrânceană anunţă ca iminentă numirea soțului noii directoare APIA, vărul Nicolae Ștefan, la conducerea Centrului de Comandă al Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea.
-          Nepotul Sergiu Marian Bordea, a fost numit în funcţia de director al Direcţiei Generale Regionale a Finanțelor Publice Galaţi, având astfel în subordine fiscul şi vămile din Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Brăila și Constanța. Până aprilie, Bordea a fost inspector vamal.
-          La începutul lui mai, Sorin Mihăilescu, cumătrul lui Ion Ştefan, care a deținut până atunci funcţia de şef la Regulatorul de Circulaţie CFR Adjud a fost numit șeful Regionalei CFR Galați.
-          Se spune că începând din 15 mai, Electrica Furnizare va avea un nou director, în persoana lui Ionuț Lăţcan, vărul primar al soției ministrului Ştefan.
-          Lui Ion Ştefan i se datorează numirea în funcţia de prefect al județului Vrancea a lui Gheorghiță Berbece. Actualul prefect de Vrancea a fost consilier parlamentar la cabinetul deputatului Ion Ştefan înainte de a ajunge reprezentantul Guvernului în teritoriu şi relația bună dintre cei doi este de notorietate.
-          Un alt liberal de frunte, prim-vicepreşedinte al PNL Vrancea, Pompiliu Norocel Stroe, a fost şi el promovat cu ajutorul lui Ion Ştefan în funcţia de secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, acolo unde l-a adus consilier personal pe Iulian Berbece, fiul prefectului, până atunci ajutor de şef de post la Poliţia din comuna Vulturu.
-          Dovadă că nimic nu mişcă în front la PNL Vrancea fără Ion Ştefan este şi promovarea controversată în funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, într-o perioadă atât de grea din punct de vedere epidemiologic a lui Cătălin Bunghez, medic stomatolog într-o comună din Vrancea şi iubitul consilierei locale PNL, Ana Maria Laura Dimitriu, care, la rândul său, a fost la un pas de a fi numită la conducerea Spitalului de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani. Consiliera PNL este considerată la Focşani mâna dreaptă a ministrului, iar la alegerile europarlamentare din 2019, unde a candidat de pe poziția 15 pe lista liberalilor, Ion Ştefan a împrumutat-o cu 1,5 milioane de lei pentru susținerea campaniei electorale.
-          La DSP a fost numit director adjunct cu carnet de partid, medicul stomatolog Dragoș Cozma,
-          Recentele concursuri organizate de instituţie pe stare de urgenţă s-au materializat cu angajarea a numeroşi membri PNL.
-          Politizare şi nepotism reprezintă şi numirea stomatologului Elena Codruţa Neagu, verişoara prefectului Berbece, ca director al Spitalului de Urgenţă din Focşani.
   Alţi apropiaţi ai ministrului numiţi în funcţii de conducere sunt:
-          Daniela Marchitan, inspector general adjunct al IŞJ Vrancea,
-          Nicu Tănase, preşedinte PNL Focşani şi consilier local la Focşani, numit director la Autoritatea Rutieră Română,
-          Florin Nedelcu, consilier judeţean PNL, numit şef la Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Vrancea,
-          Dan Emanuel Stoican, numit şef la Reprezentanţa Vrancea a Registrului Auto Român (RAR).
-          Petrică Tudosă, la ocolul silvic Focșani
-          Cristi Mihai la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor,
   De când a ajuns în fruntea ministerului controlat în perioada pesedistă de Liviu Dragnea, liberalul Ion Ştefan a transmis mai multe semnale publice privind depolitizarea instituţiei pe care o conduce. Urmarea? În cele şase luni de când conduce acest minister politizarea a continuat cu mai mare forţă, prin aducerea apropiaţilor din familie și partid. Numai din Focşani Ion Ştefan a adus în minister cinci membri importanți de partid. Aceștia sunt consilierul județean PNL Liviu Bostan, care a fost angajat în Corpul de Control al ministerului, consilierul local Alina Ramona Drumea, angajată la cabinetul ministrului, Simona Costea, pe care a avut-o consilier şi la cabinetul parlamentar şi care este fiica unui angajat de la firma sa, Andreea Patricia Gălăţeanu, fostă manichiuristă, a fost numită consilier la cabinetul unuia dintre secretarii săi de stat. Și fosta ziaristă Iulia Creţu, care se ocupă de partea de comunicare.
PNL şi-a recompensat oamenii cu funcții de secretar de stat în ministerul condus de Ion Ştefan, care, la rândul lor, şi-au adus apropiații de partid la cabinetele ministeriale pe care le conduc. Sunt cu zecile acești urmași ai pesediștilor și asta ne ajută să înțelegem remarca nesimțită a acelei nesimțite pesediste: „ciocu` mic, că acum am câștigat noi!”
   În concluzie, indiferent cine va câștiga alegerile, țara asta va fi numai și numai o vacă de muls sau o gâscă de jumulit!
   Îi amintim președintelui iohannis că și-a pus obrazul pentru nesimțiții de mai sus și pentru mulți alții ca ei, îi amintim primului ministru orban că funcția nu este veșnică și că șansa pe care a avut-o de a se reîntoarce în politica mare poate fi și ultima din viața lui!

  

   Trebuie să recunosc, cu strângere de inimă, că mi-am reamintit și am simțit frigul din Piața Victoriei atunci când numai prezența unor sute de mii de oameni a împiedicat trecerea ordonanței 13 și începutul salvării lui dracnea! Am simțit pe căile respiratorii gazele din 10 august! Am văzut din nou jandarmii nevinovați asmuțiți ca niște câini turbați împotriva unor periculoși civili fără apărare, am revăzut acțiunile ministrului ion ștefan ...
   De fapt, dincolo de rahatul înghițit pe linie de partid, ce mama dracului a făcut ăst ștefan să merite să-și aranjeze tot neamul pe banii și pe munca noastră? Adică, ce altceva a făcut decât căsoiul de prost gust care a ieșit mai mare din greșeală ... 
   Ce kkt am făcut înlocuind Teleormanul cu Vrancea?
NE FOLOSEȘTE?
   Asta este singura întrebare la care un om de pe stradă ar vrea să capete un răspuns de la președinte și prim ministru!
NE FOLOSEȘTE?
   Pentru că ne-am lămurit, el nu este mai bun decât predecesorii lui pesediști și se pare că nici voi, liberalii, nu sunteți altceva decât pesediști sub un alt nume!
ADICĂ TOT MAFIOȚI!
AȘADAR, LA CE FOLOSEȘTE SCHIMBUL 
TELEORMAN - VRANC
   Cam atât ar vrea să afle un om, de pe stradă ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu