Faceți căutări pe acest blog

vineri, 15 mai 2020

Un credul ...


-          Măi Costică, au zis ăștia că după starea de urgență nu se va relaxa treaba așa, din prima, așa că te rog să faci o schiță de ce ar trebui respectat după starea de urgență, să fim pregătiți să o discutăm noi, apoi în guvern și s-o băgăm în parlament imediat ce anunță Șefu` noua stare ... să nu uiți să vorbești cu cine știi tu de la sănătate, să vedem Nelu Tătaru ce zice, el cum vede treaba ...
   În loc de Costică poate fi: Mitică, domnule consilier, domnule Popescu, domnule șef al consilierilor, măi dragă prietene, etc, etc.
   În loc de Șefu poate fi: președintele, Iohannis, domnul Iohannis, ăla, etc, etc.
   În loc de Nelu Tătaru poate fi: ministrul, cum îl cheamă, ăla, etc, etc.

   Ei bine eu, credul și naiv din fire, mi-am închipuit în jurul datei de 15 aprilie 2020 că discuția asta a avut loc!
   Mi-am închipuit că cel puțin la interne așa s-au petrecut lucrurile și că după cel mult încă o săptămână primul ministru i-a întrebat pe miniștri în ședință de guvern dacă și-au schițat momentul de după starea de urgență, cum văd ei lucrurile și ce propuneri au! Apoi, mă așteptam ca primul ministru să le ceară să-și înainteze propunerile grupului acela fantomă de ne anunță morții și că în termen de încă vreo câteva zile materialul era gata!
   Dar asta nu este totul!
   În ziua în care președintele a anunțat trecerea la starea de alertă sau cel mai târziu a doua zi, guvernul trebuia să înainteze parlamentului materialul pregătit, puricat, verificat de juriști, cercetat încrucișat de specialiștii ministerelor implicate (adică toate) frumos tipărit și cu toate patalamalele pregătite!
   Credul, credul și naiv ... ei s-au apucat să pregătească oarece măsuri cu câteva zile înainte de încetarea stării de urgență ...
PENTRU ASTA ÎI PLĂTIM?
ĂȘTIA SUNT CEI MAI BUNI
OAMENI CARE POT CONDUCE
ROMÂNIA?
   Atunci este îngrozitor!
   Mai vorbeam zilele trecute despre posturile de consilier la mai toate nivelurile, posturi transformate de cele mai multe ori în simple sinecuri pentru țâțoase absolvente de comunicare, administrație sau drept care nu știu altceva decât să se facă de râs: nu cred conducătorii noștri că ar fi cazul să schimbe puțintel modul de angajare și folosire a acestor consilieri?
   Eu personal nu cred că un ministru sau primar sau ce mai vreți dumneavoastră trebuie să știe absolut totul dar cred că un ministru sau primar sau ce mai vreți dumneavoastră trebuie să se înconjoare de oameni care știu ce trebuie, fiecare pe felia lui!

  

   Să nu ne mirăm că ne merge cum ne merge dacă în locul guvernului țații viorichii ne-au venit ăștia buni, cu un ministru de interne împiedicat în vorbire, cu miniștri gângavi și cu un prim ministru care se dă fată mare!
   Să nu ne mirăm!
   Așa crede un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu