Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 mai 2020

La luatul feței


   Prostia monumentală a pesede-ului de a trece pe șestache propunerea udemere de a da ținutului secuiesc autonomie a lăsat urme în viața politică românească. În primul rând, nimeni nu citează Constituția României, conform căreia sub nici o formă, cu nici un motiv nici o palmă de pământ care ține oficial de România nu poate avea un alt statut decât acela de pământ românesc:
art 1 - „România este stat național, suveran şi independent, unitar şi indivizibil” 
din Constituția României!
   Ciudat lucru în situația de acum este faptul că parlamentul nu și-a făcut timp să decidă prin discuții cu privire la mai sus pomenita propunere de autonomie deși Art. 93 spune astfel despre măsurile excepționale:
(1)   Președintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unități administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
(2)   Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcționează pe toată durata acestora.
   Așadar, dacă înțeleg eu bine, parlamentul trebuia să fie în sesiune permanentă dată fiind starea de urgență în vigoare, sesiune în care a avut timp berechet să discute propunerea udemere-ului pe care a omis-o probabil voluntar de pe ordinea de zi, fiind mai importantă o moțiune simplă de cenzură împotriva unui ministru de finanțe – recunosc – cam antipatic!
   Însă asta nu este totul! Cum presa și opinia publică au explodat la aflarea veștii de acum prea bine cunoscute, așa zișii oameni politici din parlament și-au luat în serios rolul de căcănari și au declarat:
-          că Iohannis are un discurs naționalist
-          că Iohannis are un discurs a la vc tudor
-          că iohannis instigă la ură
-          că Iohannis vrea să abată atenția opiniei publice de la problemele covid-19
-          că Iohannis are un discurs politic îngrozitor de coborât!
   În mare astea ar fi cele spuse și răs spuse, mai puțin barna dan care părea proaspăt trezit din somn și un alt barna, de la udemere, care într-un mod destul de diluat și-a apărat totuși punctul de vedere secesionist! În rest, toți, dar absolut toți, ciolacu, bonta, tăriceanu, nu au făcut altceva decât să încerce să ducă în derizoriu părerea prezidențială! Toți au dat din gură, dar nici unul nu a spus nimic!
   Nici unul dintre ei nu a recunoscut că în parlament nu pot fi „scăpări” sau greșeli, nici unul nu a remarcat încălcarea articolului 1 mai susmenționat din constituția României, nici unul nu a remarcat că problemele cu covid-19 sunt publice și la vedere, nici unul nu a adus în discuție academicul și reprezentativul discurs al unui șef psd (ȘEFUL CJ NEAMȚ) PE NUMELE LUI aRSENE, care în spațiul public se adresează unei femei astfel:
„Am mai văzut și o curcă securistă și urâtă cu spume că scrie despre mine pe face book!
Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă!
Cartea se numește: Suge-o, Ramona!
   Nu nu, nici gând! Pentru că au fost prinși cu mâna în sac până dincolo de cot, cel care i-a prins este vinovat – un fel de apărarea lui dracnea – de toate relele pământului! Dacă președintele nu apuca să deschidă gura în legătură cu complotul pesedist, ei ar fi fost mari, tari și apărătorii națiunii!
   Urâtă clasă politică avem, foarte urâtă ...

   În concluzie, indiferent de cât de tare se jură acum că n-au avut rața-n gură, opozanții președintelui au ratat momentul de a-i lua fața: au fost lenți nu din neatenție ci pentru că nu au crezut că iese mizeria la iveală!
   Apoi, o anumită formă de autonomie este evident că trebuie acordată unei populații care este concentrată într-un teritoriu destul de strict, cu limba și obiceiurile ei, însă această formă de autonomie trebuie să fie clar discutată, dezbătută, analizată și votată într-un referendum și nu negustorită ca acum de un partid sau grup de partide pentru obținerea unor avantaje de moment!
SĂ FIE CLAR, SUNT PENTRU UN GRAD DE AUTONOMIE AL ȚINUTURILOR LOCUITE MAJORITAR DE CETĂȚENI ROMÂNI DE ETNIE MAGHIARĂ DAR ÎN NICI UN CAZ „PE SUB MÂNĂ” ȘI NICI FĂRĂ O TRASARE CLARĂ A SENSULUI ACESTEI AUTONOMII:
MĂ TEM CĂ DE AUTONOMIE TERITORIALĂ, DRAPEL, CONDUCERE, ETC, NICI NU POATE FI VORBA ÎNCĂ!
   Deci?
   Deci pesede-ul s-a păcălit crezând că pot plăti udemere-ul cu autonomia pentru sprijinul viitor și oricât de tare ar țipa acum, nu ne convinge că acest adevăr nu ar fi adevărat!
   Deci ciolacu este mai slab decât țața veorica!
   Deci pungașul de dracnea era mai om politic decât toată adunătura asta de acum!
   Deci degeaba se dau ei zmei, șefii opoziție au fost prinși cu aia-n gură!
   Deci cu rața vreau să spun ...

  

   Sunt curios, ce părere are acum iliescu ion despre progenitura-i cu față umană?
   Lui îi place ce-a moșit, ce rahat a ajutat să fie adus pe lume?
   Nu-mi fac iluzii, electoratul pesede va vota partidul chiar dacă ar vinde ăștia și Teleormanul ungurilor, așa că partidul va rezista în continuare!
   Va rezista?
   Așa se întreabă un om, care mai privește strada ...

  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu