Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 mai 2020

FRATERNA UNIO


   Fraterna Unio (în română Uniunea Frățească), cunoscută sub numele de Unio Trium Nationum (în română Uniunea celor trei neamuri deși părțile semnatare au fost patru), a fost un pact de alianță mutuală militară și politică încheiat pe parcursul Răscoalei de la Bobâlna, în data de 16 septembrie 1437, între marea nobilime maghiară din Transilvania, clerul catolic, orășenii sași și secui. Înțelegerea a fost semnată la Căpâlna (conform Wiki) și toată lumea a considerat că sunt reprezentate TREI NEAMURI, clerul catolic fiind format din membri ai tuturor celor TREI NEAMURI!
   O să spuneți că am înnebunit de m-am întors la 1437: nu, nu am înnebunit!
   M-am întors pentru că istoria se repetă!
   Atunci, în 1437, cei ce vremelnic aveau puterea în Transilvania, adică ungurii, sașii și secuii (vă amintiți sper că am mai atras aici atenția că secuii NU sunt unguri), deși minoritari într-un teritoriu preponderent ortodox populat de strămoșii celor ce aveau să-și spună peste veacuri români, au profitat de poziția de forță dată de evenimentele de la Bobâlna, acolo unde în tabăra ridicată de răsculați aceștia cereau înființarea unei stări proprii (un neam administrativ) numit Universitas Hungarorum et Valachorum (Starea ungurilor și a românilor). Notăm aici faptul că la răscoală au participat valahi și mica nobilime maghiară, conduși de un anume  Antal Nagy și de cinci căpitani (trei țărani unguri, un țăran român (pe nume Ioan Oláh adică Ioan Valahul) și un „bürger” (orășean) din Cluj, adică pe vremea aia ungurii, sașii și românii din Ardeal nu erau dușmani!  



   Ca s-o scurtăm cât mai mult, lucrurile s-au petrecut astfel: alianța unguri - sași – secui, care ajunsese să profite din plin de cei mulți sărăcindu-i dincolo de orice limită (indiferent de etnie) s-a format tocmai pentru a-i putea înfrânge și stăpâni și pe viitor pe cei mulți, fie unguri fie valahi sau olahi, fie catolici, fie ortodocși!
ESTE CLAR, DA? CEI CE AVEAU PUTEREA, S-AU ALIAT PENTRU A O PĂSTRA,
EXPLOATÂND MULȚIMEA SĂRACĂ, NEEDUCATĂ ȘI FĂRĂ PUTERE POLITICĂ,
ÎNDEPĂRTÂND-O DE LA CONDUCEREA DE ORICE FEL, APLICÂNDU-I
BIRURI DINTRE CELE MAI ÎMPOVĂRĂTOARE!

   Și gata cu Bobâlna și cu Unio Trium Nationum.

   În anno Domini 1990, un oarecare iliescu ion, ajutat de marele violator iorgovan anton, a văzut în viitor! A văzut un partid unic ca cel pe care abia îl îngropase, a văzut un conducător iubit ca cel pe care abia îl îngropase, a văzut o alianță aflată perpetuu la putere, ca cea pe care abia o îngropase! Așadar, iliescu ion, un clarvăzător în felul lui, a hotărât că pcr-ul nu trebuie înlocuit ci renovat, că ceaușescu nu trebuie uitat ci înlocuit cu personaje cât mai carismatice, a văzut că alianța clasică pcr – securitate – biserică nu mai era viabilă și a înlocuit-o cu psd – justiție – biserică! Zis și făcut, Unio Trio Nationum s-a transformat în prag de secol XXI în Unirea Celor Trei Puteri, fapt care ne-a adus astăzi în situația de a trăi într-o formă mascată a dictaturii post comuniste!
   Nu avem nevoie de parlament, nu avem nevoie de guvern, nu avem nevoie de preşedinte: avem o curte constituțională şi asta este suficient: orice mișcare nu convine psd-ului, este atacată la ccr şi abolită prin declararea ei ca neconstituţională! Mecanismul simplu, gândit încă de pe vremea lui iliescu ion, este funcțional perfect tocmai datorită simplității lui:
AVOCATUL POPORULUI RECLAMĂ,
CCR DECLARĂ NECONSTITUȚIONAL!
   Nimeni nu vrea să spună că alegerea curții care înlocuiește orice altă instituție a statului român se face într-un mod ciudat, pesede-ul având pentru următorii câțiva ani un scor de 6 la 3 împotriva oricui dorește să se opună!
   Nimeni nu vrea să spună că atât ccr cât și avocatul poporului NU TREBUIE SĂ FIE FUNCȚII POLITICE!
   Nimeni nu vrea să spună că ccr a devenit organismul care fără a fi ales conduce România, folosind avocatul poporului pentru declanșarea de acțiuni și secția specială (odrasla slugii slugărel) pentru intimidarea justiției!
   La acest duet de prost gust s-a lipit și un al treilea, anume bor, care are grijă să facă frumos, să primească subvenții și scutiri, dând în schimb din gură oficial în folosul partidului unic și neoficial în propriul beneficiu!

   Ne convine sau nu, în acest moment în România s-a realizat unitatea celor puțini împotriva celor mulți! Cei mulți fiind ocupați cu munca pentru plata impozitelor din care se îngrașă d`alde dorneanu, nu au băgat de seamă ce legi au trecut bandiții prin parlament și s-au trezit acum că ccr poate să numească și antrenorul naționalei de fotbal!

  

   Lucrul a fost posibil pas cu pas pentru că ani la rând biserica a îndobitocit alegătorii mai slab pregătiți, aceștia au votat așa cum le-a zis taica părintele, iar la conducere au putut ajunge toți pușcăriabilii națiunii, toate slugile, toți ciordachii și niciolichii, toți patrioții care ar ieși cu mitraliera la concetățenii care nu sunt de acord cu ei!

   Vă convine ca fiul lui dracnea să aibă în continuare drept jucărie o echipă de fotbal?
   Vă convine ca statul să-i facă acestuia cadou un STADION?
   Vă convine ca groparul justiției, slugărel, să ne reprezinte în comisia de la Veneția?
   Vă convine ca unii să aibă câte cinci pensii speciale simultan și 1,8 milioane de români să aibă pensie sub 1000 de lei?
   Vă convine ca ei să-și caseze sentințele dacă cumva îi învinovățesc?
   Vă convine să-și prescrie pedepsele (vezi arafat și cercel)?
   Vă convine să fiți trimiși în șomaj cu maximum 2300 de lei pe lună iar bugetarii să stea acasă două luni cu salariul întreg plus sporuri?
   Vă convine această conducere care ne-a întors cu aproape 600 de ani în timp?
   Vă convine?
   Dacă vă convine și vă mulțumește situația, susțineți și votați în continuare
MAFIA CELOR TREI PRĂDĂTORI, adevărata
FRATERNA UNIO:
psd – ccr – bor!
   Așa gândește un om care încă privește strada ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu