Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 mai 2020

Groparii


   Vă mai amintiți numele Neculai Constantin Munteanu?
   De „Actualitatea românească”?
   Este greu de crezut că cei care au apucat – din păcate – vremurile de până în `89 nu-și amintesc vocea și spusele lui NC Munteanu.
   Din fericire, după revoluție nu a mai fost nevoie de Europa Liberă, acolo unde a fost ascultat și NC Munteanu, alături de alte voci și minți românești.
   Din fericire?
   Greșit, din păcate!
   După revoluție ar fi fost și mai mare nevoie de o Europă liberă căreia pseudo partidele românești, în fapt niște adunături de mafioți, să nu-i pună botniță. Dar presa așa zis liberă s-a transformat într-o presă de partid sau partinică iar jurnalismul din meserie liberală s-a transformat în asemenea hal într-o slugăreală abjectă, încât astăzi așa zișii ziariști nu folosesc diacritice, nu fac acordul gramatical și scriu numai ce li se ordonă, adică prostii adresate proștilor, cu titluri de genul „uite cine are găina cu trei picioare!”. Din păcate, presa românească nu a putut rămâne una dintre puterile statului democrat și s-a așezat cuminte lângă celelalte puteri aservite, adică lângă justiție, guvern și parlament. Dar pentru că ar mai putea răzbate adevăruri prin mocirla ziaristică națională, a fost inventată știrea falsă, așa numita fake news, știre pe care unele personaje auto intitulate jurnaliști o girează cu semnătura lor de rahat!
   Faptul că asemenea știri mizerabile sau de-a dreptul periculoase fac rău României și românilor nu contează în buzunarele celor dispuși să se vândă pe mult mai mult de 30 de arginți, iar dacă asemenea prostii se pot încadra chiar la trădare sau măcar sprijinirea unei puteri străine, asta nu mai interesează pe nimeni din moment ce banul este singurul rege!

   Să revenim însă la NC Munteanu: el a reușit să facă o listă interesantă, anume lista celor mai citiți, agreați și gratulați ziariști români! Aceștia ar fi: Ion Cristoiu, Cozmin Gușă, Dan Andronic, Mirel Curea, Mircea Radu, Radu Tudor, Victor Ciutacu, Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Adrian Ursu, Răzvan Dumitrescu, Ilie Șerbănescu, Răzvan Savaliuc, plus Floriana Jucan și Sorina Matei!
   Cum vi se pare lista aceasta?
   Este în regulă?
   Țin să vă reamintesc că lista nu îmi aparține, așa că sunt și eu curios ce îmi spune ea. Și observ, fără efort, că persoanele care o formează au niște lucruri în comun:
-          Sunt susținătorii stângii de model pesede
-          Sunt anti occident
-          Sunt anti americani
-          Sunt anti UE
-          Sunt fals independenți, nu mai laudă pesede-ul dar susțin tot ce este antioccidental
-          Sunt susținători ai libertăților și binefacerilor de tip răsăritean, lucruri care chiar dacă nu sunt spuse direct sunt evidente
-          Se declară naționaliști – deși nu demonstrează asta
-          Se declară patrioți - deși nu demonstrează asta
-          Sunt criticii acerbi ai oricăror produse de dreapta, indiferent de calitatea lor!
   Mă puteți contrazice?
   Nu cred, iar așa zisa dezicere de pesede este numai una de moment, atâta timp cât partidul „săracilor” pierde teren indiferent de ce sondaje citează dumnealor!

   Nu ați observat nimic?
   Poate că nu, așa că mă văd obligat să-l citez pe NC Munteanu până la capăt: aceștia sunt cei mai citiți, cei mai apreciați și cei mai elogiați ziariști români în redacția
SPUTNIK.MD
de la Moskva!
   Notați vă rog că tot ei:
-           Sunt printre principalii giranți ai știrilor false, care se fac a spune adevăruri cutremurătoare în timp ce varsă găleți de lături pe posturi TV sau în ziare!
   Așadar, personajele care își arogă dreptul la părerea unică asupra oricărui subiect, inclusiv al găinii care a născut pui vii, sunt cel puțin simpatizați și popularizați de principalul organ de propagandă rusească antiromânească: cel puțin simpatizați, dacă nu cumva și ... stipendiați sub oarecare forme!

  

   Iată așadar formatorii de opinie pe care-i promovează a3 și alții ca ei, iată săpătorii gropii naționale, iată oamenii de cultură care nu au uitat vorba lui Mircea Crișan din anii `60:
„Ehe, ce nu face omu` pentru o buca` de Chevrolet!?!?!”
   Să fie ei groparii naționali?
   Vom afla la un moment dat?
   Așa se întreabă un om, care încă privește strada ...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu