Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 mai 2020

Hristos înviat a doua oară!


   Biserica noastră națională a căutat cu disperare să nu scape din mână credincioșii: să fim sinceri, în sondaje toți românii se declară foooarte credincioși dar prea puțini sunt cei care, exceptând babele care cred că-și fac un CASCO religios, calcă pe la slujbe! Ei bine, bor-ul obligatoriu și național, naționalist și al dracului de patriot, a prins din zbor ideea altor pezevenghi și și-a spus că dacă la greci se poate, la noi de ce să nu se poată? Așa că a hotărât că anul ăsta Mântuitorul va fi înviat cu repetiție, adică vom avea Învierea sau Paștele bis!
ADICĂ VOM AVEA UN PAȘTE CU REPETIȚIE!
CU REPETIȚIE?
DAR ZIUA ÎN CARE SE SERBEAZĂ ÎNVIEREA ESTE DATĂ
DE UN CALCUL ASTRONOMIC, STABILIT DE PRIMUL
CONCILIU DE LA NICEEA, CONVOCAT DE ÎMPĂRATUL
CONSTANTIN CEL MARE, CONCILIU CARE A STABILIT CĂ
PAȘTELE SE VA SERBA ÎNTOTDEAUNA
„în prima duminică după prima lună plină care cade după sau de echinocțiul de primăvară.”
   Catolicii și protestanții socotesc ușor diferit dar nu asta discutăm acum, după 1695 de ani!   

   Așadar, în Anno Domini 325 de la nașterea Mântuitorului, împăratul Constantin cel Mare a chemat la Niceea și a ascultat părerile a 318 episcopi conduși de Alexandru papă de Alexandria, episcopi a căror înțelepciune a dus la calcularea datei sfintelor Paști așa cum este descris mai sus! Nu s-a hotărât atunci că sărbătorile religioase se pot bisa, nu s-a stabilit atunci că dacă n-ai fost acasă Hristos se poate naște sau poate învia din nou, nu, s-a hotărât cum se calculează data unei sărbători UNICE într-un an: și atât!

   Însă, lăcomia unor vicepreședinți ai bor S.A. este atât de mare, încât preferă să încalce orice fel de cutume laice sau religioase pentru a-și putea tunde turma de oițe credincioase cărora încă le sunt ciobani!
   Să ne întrebăm în cazul acestei repetiții, de ce nu se reia Crăciunul 1949 sau Paștele 1952, atunci când în plină pandemie politică oamenii sufereau și dacă se numeau ... Popa sau Preoteasa? De ce nu reluăm toate sărbătorile religioase petrecute înainte de 89` pe la slujbele comuniste unde voiam sau nu, eram obligați să fim prezenți?
   Din păcate, bor S.A. nu mai are legătură cu credința și religia nici cât iliescu ion sau orban ludovic cu doctrina liberală, iar cel mai bun exemplu ne-a fost dat de imagini ale răposatului Pimen al Sucevei, imagini pe care le-a dat proTV-ul poate din greșeală, imagini în care vicepreședintele Pimen își exprimă regretul că nu a putut dobândi toate bunurile bisericești pe care credea el că le merită așa zisa sfântă biserică națională și patrioată: apucători sunt acești reprezentanți ai lui Dumnezeu pe pământ!

  

   Vrem nu vrem, oricine este la putere se lasă amăgit de promisiunile bor-ului și ne vinde din nou și din nou acelorași vulpi viclene care au grijă de catedrale și merțane, nu de spitale și ambulanțe!
   Păcat!
   Păcat că danielii bisericii naționale și patrioate nu s-au gândit să vândă drepturile de televizare și bilete de intrare la o a doua răstignire, pentru că ar fi făcut-o și pe asta, dar acum în direct și am fi avut un
HRISTOS RĂSTIGNIT A DOUA OARĂ
fără contribuția lui Nikos Kazantzakis!
   Și să te ții atunci vânzări de iconițe și de lumânări și de calendare și de turism ecumenic ...
   Dar Dumnezeu i-o mai primi pe PDG daniel și vicepreședinții lui în SPA-ul ceresc cel mult lăudat?
   Așa se întreabă un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu