Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 iunie 2020

Paradoxul furiei proștilor


   Furia de a deține adevărul absolut îi face pe mulți dintre concetățenii noștri să calce în străchini și să facă jocul altora care stau ascunși.
   Un oarecare Chilian Florin care lasă de înțeles că ar fi cântărețul cu același nume (poate este, nu știu, deși pare un trol) publică de zor informații luate de pe un site cu numele subtil marketpedia. Acest site se aprovizionează cu știri de la un altul, inpolitics, acesta fiind și el fără identitate clară. Iată cum decurg lucrurile ...
-          Adevărul.ro publică o știre chiar interesantă, un interviu cu Gheorghe Falcă, un personaj care personal nu-mi place, îmi este chiar mai mult decât dezagreabil dar care acum și aici are dreptate: propune pur și simplu grăbirea digitalizării României, propune un nou tip de document, unul care să conțină datele personale ale utilizatorului (cum este CI) dar și date de strictă necesitate, ca de exemplu permisul auto și cardul de sănătate dar și date de contact cu instituțiile statului așa încât în sfârșit cetățeanul român să aibă acces la autorități pe cale digitală și nu prin obligatoria prezență fizică! Vi se pare un lucru rău? Fiți sinceri, nu v-ar conveni ca pe CI să fie și permisul de conducere dar și semnătura electronică cu care să puteți depune cereri, declarații, să puteți plăti de la taxe și impozite până la amenzi ON LINE? Mie mi-ar plăcea!
-          inpolitics vine cu știrea de mai sus și o prezintă astfel: PROPUNERE LIBERALA STUPEFIANTA LA VREME DE CRIZA: BIG BROTHER PENTRU TOATA POPULATIA și continuă: Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă vine cu o propunere stupefiantă în plină pandemie, prin care toate informațiile, de identitate, de sănătate, fiscale, bancare, cazier șamd despre cetățenii români ar urma să fie înghesuite pe un singur cip electronic la purtător, care să fie accesat de autorități după bunul plac. Nouă, oameni normali, ne este clar că datele de pe CI nu pot fi accesate de nimeni fără voia noastră, la fel date de pe cardul de sănătate sau cele bancare, dar site-ul dubios de mai sus are grijă de noi și de bietele noastre date care, din reaua voință a lui Falcă ar urma să fie „înghesuite”! Și asta „în plină pandemie”!
-          marketpedia, ciudățenia fără identitate clară, preia de la inpolitics rahatul de mai sus și îl plasează din nou pe piață, deși este nu doar o știre falsă ci chiar una fabricată și denigratoare la adresa persoanei care a dat interviul: Propunere liberală în vreme de covid: „cipuri pentru toți românii!” iar mai departe bate câmpii pe această temă dovedită ca fiind falsă.
   Interesant nu este textul publicat ci reacțiile pe care le trezește un asemenea limbaj și asemenea idei, adică ce comentarii îl completează. Fără să mai separ cele două așa zise publicații (care sunt sigur una singură), iată câteva:

Moldoveanu Andrei Paul
Anatema satanistilor!

Mihai Zidaru
Sa ii ia dracu de nenorociți, sa ardă în flăcări toti votanții pnl si iohannis

Ceea ce e minunat in plan-demia asta, este ca vezi toate naparcile ascunse in iarba, scotand capul la lumina! Sa facem o lista cu toate jegurile ca sa o avem deja gata pentru cand va veni vremea socotelilor!

Iliana Pistol
Dati foc la cuiburile naparcilor, caci si puii din ele sunt infestati !

Mariana Alecu
Îi dorim lui Falcă să îi stea inima fix in prag de Paște! Să decidă pentru măicuța lui și copii lui, nu pentru România! Blestemat fie în vecii vecilor. Amin.

Vasile Iordache
Sa i pui cip lu ma ta

Vali Crişan
Să-şi pună el. Eu îi pun o țeapă în cur şi să-i iasă prin cap. Sarana.
Daniel Focsa
Asta este faza penultima înainte de pecetea fiarei de care vorbește apocalipsă. Știm de multi ani că asta au in plan. Doamne ferește. Nu primiti niciniciodata ceva pe trupul vostru. Suntem în plina apocalipsă.

Gheorghe Falca
Oameni buni...citiți articolul nu mizeria de interpretare.

Cristian Popescu
NU DIGITALIZARE! NU CIPUIRE!

Red Bullet
Oameni buni??? Buni, dar nu prostii tai!

Baciu Ismael
Uitativa la el este SATANA pe pamant un jegos de LUCIFER care este intruchipat in om

Ovidiu Dascalu
Ieșim în stradă cu sutele de mii...și scăpăm de ei.....

Rodica Mihai
SUNTEM UN POPOR LIBER NU COBAII VOSTRII! (doi de i, că e plural!)

Sterea Rodica
Jeg uman esti mai Gheorghe Falca si numele e de cacao !! Anticristule !!!!

Wiliam Crm
Ne modernizam doar in folosul vostru jeguri ce sunteti, nu construiti insustrie as munceasca lumea,voi ii cipati.. voi iesi in strada sclavilor,suntem mai multi ca voi acolo in parlament si o sa venim si va dam foc acolo...

   Putem observa cu ușurință nota dominantă a comentariilor: toți sunt români verzi, urmași ai dacilor, credincioși nevoie mare și cu frică de cel de sus dar specializați în blesteme și, ca toți cei bătuți în cap de câte un popă care le-a descoperit tabula rasa, iute săritori în apărarea unei credințe pe care n-o pricep și împotriva unei acțiuni pe care, de asemenea, n-o pricep, amenințând, promițând răzbunare, fiind convinși că a venit apocalipsa, înțelegând exact ceea au vrut propagandiștii să-i facă să înțeleagă – „Nu primiti niciniciodata ceva pe trupul vostru” – deși era vorba despre un card! O altă linie roșie care-i unește pe comentatorii aceștia, este necunoașterea convenției numite „Limbă Română – vorbit scris citit”: se exprimă prost și scriu prost, în schimb ei știu că Eminescu este cel mai mare „poiet”! Nu l-au citit, dar știu! Nivelul de educație este evident, toți, dar absolut toți fiind lipsiți de diacritice, de semne de punctuație, de liniuțe ici și colo pe unde-i cazul, etc, etc!
   În schimb, toți sunt furioși! Nu știu de ce dar sunt!
   Să le fie de bine!

  

   Cel care preia știri de pe asemenea site-uri este într-adevăr Chilian cântărețul?
   Astăzi orice este posibil ...
   Oricum ar fi, propaganda pentru tâmpiți prinde la tâmpiți iar Murphy pare a fi avut dreptate:
INTELIGENȚA ESTE CONSTANTĂ IAR
POPULAȚIA ÎN CONTINUĂ CREȘTERE!
   Din nou educația de proastă calitate își arată colții: oamenii ăștia sunt convinși că dețin adevărul și nici o clipă nu se gândesc că ar trebui să-l caute!
   Așa crede un om, de pe stradă ...
   P.S. Totuși mă încearcă o curiozitate: în mod paradoxal, toți imbecilii anti tehnologie folosesc internetul și nu trimit scrisori în plic, cu timbru ca să-și arate furia - de ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu