Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 iunie 2020

Moartea civilizației?


   În ultima vreme, civilizația așa cum o cunoaștem noi, acea civilizație cu care am crescut, pare pe moarte: gestul unui singur om cu nume predestinat a fost suficient pentru a scoate în stradă protestatari de toate culorile și convingerile! Lucrul în principiu benefic se arată de fapt un pericol major la adresa civilizației occidentale: blamata violență a polițistului este aplicată acum magazinelor, statuilor, polițiilor, etc, etc.
   Civilizația occidentală cu care am crescut s-a sovietizat!
   Imbecilii care fac acum paradă de ne rasismul lor sunt la fel de sovietici ca oamenii lui Lenin ori Stalin, Dej sau ceaușescu: altfel nu se explică demolarea unor statui amintind de evenimente de acum sute de ani, altfel nu se poate explica dorința de anarhie ce transpare din ideea de desființare a poliției, altfel nu se poate explica anarhia ROȘIE care bântuie occidentul în aceste zile în care, niște guvernatori anti trump se joacă cu soarta cetățenilor lor din dorința de a-l pierde pe actualul președinte la viitoarele alegeri!
   Evident, cineva și-a băgat coada ortodoxă sau/și confucianistă în mediile defavorizate ale occidentului, ajutând cu mesaje asemănătoare celor care împut internetul românesc la declanșarea protestelor. S-a ajuns în situația în care oameni fără nici o legătură cu întâmplarea nefericită de la Mineappolis trebuie să ÎNGENUNCHEZE în fața unor hoarde cerându-și iertare pentru ceva ce n-au făcut! Am ajuns să vedem huligani mascați cerând luna de pe cer în memoria unui negru pare-se nu prea curat! Am ajuns în situația în care culoarea pielii contează mai mult decât orice!
   Am avut pe vremuri problema originii sociale, de preferat sănătoase: a fost înlocuită cu culoarea!
   Am avut o istorie contrafăcută și mincinoasă: a fost înlocuită cu demolarea statuilor unor personaje de acum câteva sute de ani!
   Am avut loturi de condamnați politici: au fost înlocuite cu blamarea membrilor unor organizații întregi pentru simpla lor apartenență la acele organizații!
   Am avut un limbaj de lemn timp de zeci de ani: a fost înlocuit cu exprimarea politic corectă!
   Ne place au ba, societatea actuală, supusă din greșeală unor principii absurde cum ar fi obligația majorității nu de a accepta minoritatea ci de a se supune ei, se îndreaptă cu pași mari către o societate de tip stalinist, spre o societate din categoria „Povestea slujitoarei”: știu că cei care nu au trăit acele vremuri cred că fac de capul lor un lucru bun, dar dacă nu vor fi treziți la timp din această amorțire a simțurilor, viitorul va fi de un gri uniform și anost, un viitor în care toți oamenii vor spune și eventual vor gândi același lucru, o societate în care orice mucos cu mască și glugă va putea demola moștenirea oricărui înaintaș cu care acum, vremelnic, nu este de acord!

  

   Cui folosește?
   Cui va folosi?
   Își doresc americanii o societate rusificată, supusă terorii limbii de lemn și gândirii limitate?
   Se pare că da, cel puțin ăsta este drumul pe care au apucat-o!
   În acest sistem de pseudo valori, în care și nouă ne este interzis să ne referim la Ion Antonescu altfel decât ca la un criminal de război, nu mai au loc alte idei decât cele decretate de internet ca find corecte, drept care din nou trebuie să ne întrebăm cine inundă cu prostii și cine controlează cu adevărat internetul devenit armă și instrument de propagandă! Am văzut o masă de tineri proaspăt ieșiți din adolescență huiduind oficiali ai statului sau orașului, am văzut organizații importante plecându-se în fața câte unei oligofrene Grete, am văzut huligani devalizând orașele lor și ale familiilor lor în numele unei așa zise libertăți!
   Unde ne va duce această anarhie?
   Chiar vrem să ne lăsăm conduși de o mână de tineri zgomotoși și infantili?
   Dacă da, Parisul ar trebui să modifice numele podului Alexandre în podul Vladimir!
   Sau să-l dărâme!
   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu