Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 iulie 2021

De la Agerpres cetire

   Agerpres ne aduce la cunoștință rezultatele cel puțin interesante ale sondajului de opinie „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naţionalist în era dezinformării şi fenomenului ştirilor false”, sondaj realizat de INSCOP Research în perioada 1-15 iunie. Bineînțeles că nefiind vorba despre educația sexuală în școli sau eliberarea lui dracnea din pușcărie, sondajul nu a fost făcut cunoscut cu surle și trâmbițe, deși rezultatele lui par foarte interesante!

   Astfel:

-          59,5% au răspuns afirmativ, iar 34,8% negativ întrebaţi dacă ar vota un partid naţionalist, care promovează valorile religioase şi ar susţine familia tradiţională, iar dintre aceștia:

-          61% au spus că nu ar mai vota un astfel de partid în cazul în care acesta ar propune ieşirea României din Uniunea Europeană;

-          75% au spus că nu ar vota un astfel de partid, în cazul în care acesta ar propune apropierea României de Rusia;

-          70% au precizat că nu ar vota un astfel de partid, în cazul în care acesta ar propune restrângerea drepturilor minorităţilor naţionale.

-          64,8% dintre respondenţi cred că România trebuie să îşi apere interesele naţionale atunci când sunt în dezacord cu regulile Uniunii Europene, chiar dacă riscă să îşi piardă poziţia de stat membru al UE.

-          28% au fost de părere că România, în calitate de stat membru, trebuie să respecte regulile UE, chiar şi atunci când îi sunt afectate interesele naţionale.

-          64,5% au fost de părere că ieşirea României din UE ar afecta interesele naţionale ale ţării

-          29,4% au apreciat că ieşirea României din Uniunea Europeană nu ar afecta interesele naţionale ale ţării

-          62,9% au apreciat că, în viitor, România s-a dezvolta mai bine economic dacă ar fi în interiorul Uniunii Europene

-          27% au considerat că România s-ar dezvolta mai bine economic dacă ar fi în afara UE.

   În ce priveşte interesele naţionale ale României:

-          32,6% au indicat dezvoltarea economiei;

-          24% întărirea rolului României în UE;

-          11,9% dezvoltarea infrastructurii de transport;

-          7,7% protejarea grupurilor de populaţie vulnerabile;

-          6,8% întărirea capacităţii militare;

-          6,6% păstrarea valorilor naţionale româneşti;

-          6% dezvoltarea relaţiilor economice cu China/Rusia;

-          4,4% naţionalizarea resurselor naturale.

-          90,6% au fost de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităţilor etnice de pe teritoriul său, în timp ce 7,7% au fost în dezacord cu asta.

   Până acum, dacă suntem puțin atenți, observăm că românii sunt majoritar pro europeni, cu o orientare pro civilizație occidentală, fără un apetit deosebit privind apropierea de fostul frate mai mare de la răsărit și cu dorința dezvoltării într-un cadru instituțional european. Pe de altă parte, este evident apetitul concetățenilor noștri pentru familia tradițională, presupun că și pentru morala creștină chiar fără o mistică religioasă evidentă și manifestă, mai înțeleg că românii sunt majoritar împotriva noilor tendințe sexuale dar și că noi, în general, suntem pentru apărarea drepturilor minorităților!

  

   Totuși, ceva aici nu se pupă! Și zic „pupă” pentru că mă gândesc la drepturile minorităților sexuale: la ultimul referendum, populația s-a opus zdrobitor ideii de familie tradițională obligatorie! Dar ... dar cred că întrebarea a fost greșit pusă și momentul prost ales! Dacă întrebarea era „sunteți împotriva familiei tradiționale?” rezultatul referendumului ar fi fost tot de respingere, pentru că noi, concetățenii noștri de mână cu noi, în mijlocil verii, am ales să mergem la mare, la munte, la grătar, etc, oriunde numai la vot nu! Nu înțeleg cum altfel se explică răspunsurile paradoxal antagonice de tipul susținerii familiei tradiționale dar și a drepturilor minorităților, de susținere a drepturilor minorităților dar și de permanente atacuri – chiar voalate – la adresa țiganilor, jidanilor, ungurilor, homosexualilor, etc, etc!

ACEST SONDAJ DE OPINIE M-A LĂMURIT CĂ ÎNCERCĂM SĂ

FACEM FRUMOS, SĂ PĂREM EUROPENI ȘI PROEUROPENI

DAR CĂ ÎNCĂ NU ȘTIM SĂ MINȚIM ȘI NE DĂM DE GOL!

   Realitatea este mult mai dură, fie că ne place, fie că nu: suntem împotriva minorităților etnice din motive pur iraționale și naționaliste, demonstrând că trăim alături de unguri și țigani de sute de ani dar încă nu am ajuns să-i cunoaștem (și nici ei pe noi!); persoanele cu altă orientare sexuală decât majoritatea ne oripilează dar suntem împotriva educației sexuale în școli, educație care ar putea lămuri mulțime de tute să nu mai rămână borțoase la 14 ani dar și pe unii băieți care este normalitatea și la ce folosesc chestiile alea care-i încurcă la orele de sport! Tot ciudat este și votul masiv pro european într-o țară în care cel mai puternic partid politic cerea acum nici doi ani ieșirea din uniune, ceea ce i-a adus suficiente voturi încât să fie și acum cel mai tare partid de opoziție! Așadar, pe cine vrem noi să mințim? Așa se întrebă un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu