Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 iulie 2021

Entr`acte: singure

   Nu cred că există om care să nu fi auzit de Romeo și Julieta! Zic de auzit, nu de văzut ... În sfârșit, dacă toți am auzit de original, câți dintre noi am auzit sau chiar văzut forma concentrată și contrasă, adică Julieta fără Romeo? Dacă nu mă credeți, piesa există, este semnată de Bogdan Theodor Olteanu și Alex Mircioi și se joacă la Teatrul Odeon din București în regia lui Bogdan Theodor Olteanu. Jocul, partea vizibilă a teatrului, a căzut în sarcina a trei actrițe, Ioana Bugarin, Elvira Deatcu, Ruxandra Maniu și se petrece într-o simplitate foarte căutată și elegantă a scenografiei semnate Alexandra Panaite.

   Ei bine, vechea poveste adusă într-un târg de provincie a României moderne, este plină de necunoscut, de posibilități neexploatate în original de către marele Will și te ține atent nu din cauza ci datorită decorului inteligent și jocului demn de aprecierea noastră și de o scenă mai mare a celor trei! Nu voi povesti ce și cum se petrec lucrurile dar vă garantez că o seară la Odeon petrecută în compania acestei piese nu vă va dezamăgi: vechea poveste, spusă într-un mod și cadru nou este plină de savoare și neprevăzut!

  

   Trebuie să spun, cu regret, că orice aș face, nu mă pot obișnui cu scaunele nenorocite ale sălii de la subsol! Nu pot și pace! Și este păcat, pentru că în rest totul merită din plin, chiar și aici unde trei actrițe, singure, ne-au umplut seara: asta-i părerea unui om, de pe stradă ...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu