Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 octombrie 2012

Entr'acte - cronica unei morți neanunțate

Dumnezeu să ne ierte !

   De dimineță începînd , în diverse momente ale zilei trecute ( 22.10.2012 ) și pe diverse canale media , ne-a fost dat să auzim o știre : un copil de 13 ani a căzut din tren și și-a pierdut viața !
   Îngrozitor moment ! Chiar nu cred că poate fi catalogat !
   După șocul primului moment însă , ca orice om normal , începi să gîndești și involuntar încerci să-ți explici . S-a spus dimineață , că a deschis ușa vagonului pentru că voia mai mult aer ( ?!? ) , apoi că poliția caută un eventual însoțitor ( s-a ascuns ? ) al grupului : prima impresie a fost , că era un grup de puști care a fugit o zi la munte !
   Dar nu , pînă acum , informațiile privind această știre ( exceptînd decesul ) sînt mincinoase : grupul era însoțit de un profesor - fiind organizat - iar copiii , au deschis ușa ca să fumeze ! Trecînd peste întîmplare în sine , întîmplare care , cu toată durerea provocată , este totuși un fapt divers și nu o știre de interes național așa cum ne-a fost servită nouă alături de alte accidente și violuri , trecînd deci peste emoția normală în asemenea situații , ne întrebăm : elevii de școală generală FUMEAZĂ ?
   Fumează cînd sînt în grup organizat și supravegheat de cadre didactice ?
   Dar cînd nu sînt supravegheați , ce fac ?
   Ce înseamnă 13 ani ? Clasa a - VII - a ? O fată din clasa a șaptea fumează pe holul unui vagon CFR ? Atunci băieții din clasa a șaptea ce fac ?
   Pentru asta ne trimitem copiii la școală ?
   Pentru asta sînt plătite unele cadre didactice ?
   Cadrele didactice nu sînt plătite tocmai ca să-și bată capul cu copiii și să-i educe ? Sau nu ?
   Să nu spună cineva că profesorul însoțitor nu știa ce se petrece ! Știa , mai mult ca sigur , dar le dă copiilor cea mai bună educație pe care o stăpînește chiar el , dom'profesor : ” faceți ce vreți , totu-i să nu vă prindă ” !
   Dacă asta este educația pe care o dă școala românească , este de preferat să ne ținem copiii acasă : mai bine îi învăț eu să fumeze decît să-i distrugă un inconștient iresponsabil !
   Prin lipsa unei educații corecte , prin ” democratizarea ” relațiilor profesor-elev de la vîrste atît de fragede , nu facem altceva decît să scoatem în serie largă generații de consumatori ( bacalaureatul spune multe ) , oameni care nu vor avea habar toată viața lor ce înseamnă să fii cetățean - și oricine va fi la putere , o va duce foarte bine din aceasta cauză !

   Pînă acum , în ultimii 20 de ani , toate guvernele au pus umărul la omorîrea sistemului de învățămînt : felicitări , ați reușit !

   Și pentru această prostie a societății românești , să ne rugăm ca
       Dumnezeu să ne ierte !

   Ω 
 
   P.S. 1 Aud acum , că abramburica găsește normal comportamentul profesorului ! Sper că n-am auzit bine !

   P.S. 2 M-am lămurit ce fac tinerii noștri , educați de asemenea ” cadre didactice ” : ascult chiar acum o șrire interesantă , conform căreia , noaptea trecută , un grup de minori au vandalizat un parc ; l-au vandalizat , pentru că erau beți , deci au o scuză ! Cazul este anchetat de secția 15 Poliție .
   Secția 15 ... nu cumva este in sectorul 4 din București ?
   Nu cumva ăsta este sectorul în care este și bulevardul Cantemir , unde în mod frecvent se plimbă ” gunoierii ” cu utilajele încărcate , pe carosabil ?
   Nu ăsta este sectorul grasului : acolo unde poliția ( de MI sau locală ) îți răspunde mereu că n-are ce face ? Și asta atunci cînd au fost solicitați pentru că un grup vandaliza o mașină ?
   Nu ăsta este sectorul în care strada este stăpînită de oamenii fără adăpost și de golani mînă în mînă cu poliția ?
   Nu ăsta este sectorul în care poliția răspunde invariabil că nu poate lua pe nimeni de pe stradă că oricum nu pot plăti ?
   Ăsta-i sectorul în care primarul se ocupă - conform legii - de siguranța publică , atît de bine încît s-au furat și contragreutăți de lift ?
   Da , ăsta-i sectorul în discuție , aici se poate ca un grup de minori să se îmbete și să vandalizeze bunuri publice în public ! Și de ce ?
                    Pentru că se poate , într-o democrație rău înțeleasă și prost aplicată !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu