Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 31 octombrie 2012

Entr'acte - Calea Victoriei şi pumnii democraţiei !

                      " Adevărat vorbeam,
                      Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,

               Că voi egalitate, dar nu pentru căţei.
                      Aceasta între noi adesea o vedem,
                      Şi numai cu cei mari egalitate vrem."
                                                          
                                                                                                    Câinele şi căţelul
                                                                                                    Grigore Alexandrescu

   Am avut ocazia de a asista la o întîmplare absolut ciudată : ce urmează a vă povesti , s-a petrecut în seara zilei de 30.10.2012 , în Bucureşti , pe Calea Victoriei , adică în buricul tîrgului cum ar spune un bucureştean adevărat ! Aşa este , chiar în buricul tîrgului , mai exact Calea Victoriei colţ cu Cîmpineanu ! Intîmplarea cu care vreau să vă reţin atenţia , deşi din trafic , nu despre trafic ne vorbeşte : aşadar ...
   Pe la ora 18:30 , nebunie mare ( a plouat toată ziua , a fost frig , oamenii se grăbesc să ajungă acasă ) , oricine a condus prin zonă cunoaşte senzaţia . In mod neaşteptat , cu toată aglomeraţia , se conduce mai ponderat decît în alte ocazii , poate tocmai din cauza condiţiilor meteo ; pînă aici , nimic deosebit , dar ... dar în apropierea intersecţiei mai sus amintite ( Calea Victoriei cu Cîmpineanu ) , acolo unde banda din extrema stîngă este numai pentru stînga pe Cîmpineanu şi celelalte pentru înainte pe Calea Victoriei , două camioane , negre , depăşind tocmai pe această bandă de stînga toate maşinile ce mergeau înainte , au dorit să intre în faţa tuturor ( deci tot spre înainte ) : pînă aici , nimic nou , am mai văzut noi asemenea manevre , şi după ce-i zici ceva printre dinţi , uiţi că s-a întimplat !
   Banal , absolut banal !
   Banal ? Nici gînd : partea interesantă abia acum urmează !
   Primul camion , negru şi supradimensionat , forţează trecerea şi pătrunde pe sensul pentru înainte , al doilea însă , nu reuşeşte , incomodat ( ?!?! ) fiind de o maşinuţă de oraş ( ceva din categoria C1 , Peugeot 107 sau Aygo ) . Respectiva maşină , circula absolut regulamentar , n-a încurcat pe nimeni , n-a făcut greşeli , n-a obstrucţionat în nici un fel : doar s-a deplasat cu traficul !
Da , este banal ...

   Dar tot banal vi se pare faptul că , forţînd intrarea în intersecţie , din camionul numărul doi , persoana din dreapta a scos mîna pe geam şi ... A INCEPUT SA BATA CU PUMNUL IN CAPOTA MASINII MAI MICI ? TOT BANAL SA FIE SI FAPTUL CA RESPECTIVELE " CAMIOANE NEGRE " ERAU DE FAPT SUV - URI ( PARCA LINCOLN-URI ) ALE AMBASADEI SUA LA BUCURESTI ? SI CA IN CEL CU " PUMNUL " , IN SPATE PAREA A FI CHIAR DOMNUL MARK GITTENSTEIN - ADICA REPREZENTANTUL ... MARELUI NOSTRU ALIAT SI ALTRUISTUL NOSTRU INVATATOR IN ALE LIBERTATII , DEMOCRATIEI SI COMPORTAMENTULUI ?

   Impresia a fost că degeaba i-am aşteptat pe americani 50 de ani , că tot cu ruşi ne-am pricopsit !

   Pot spune că am fost încîntat că persoana implicată ( dacă nu mă înşel , o - adevărată - doamnă ) nu şi-a pierdut calmul şi le-a bătut pur şi simplu obrazul !
   Foarte important : maşinile ambasadei nu erau însoţite de poliţia rutieră , nu formau o coloană oficială , iar luminile intermitente pe care le folosesc , mă tem că nu sînt doar lipsite de valoare în România , ci şi ilegale !
   Si acum , mă întreb şi vă întreb :
- era posibil acest comportament în SUA ?
- şi-ar fi permis un oficial în SUA să-şi lase şoferul să se poarte astfel ?
- cazul Theo Peter şi altele asemenea lui , ar fi posibile pe teritoriul SUA ori ar lua foc toată lumea ?
- cum ar reacţiona poliţia în SUA ?

   In final , recunosc , mă bîntuie o ultimă nelămurire : în ce ţară cred oficialii SUA că au fost trimişi ?

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu